Primăvara cade Frunzăverde

Informare Niciun comentariu la Primăvara cade Frunzăverde 0

Fostul lider al Partidului De­mo­crat Liberal (PDL), Sorin Frun­­ză­ver­de, și-a dat demisia sîmbătă, 31 mar­tie și urmează ca luni, 2 apri­lie, să se retragă și de la conduce­­rea Con­­­­si­liu­lui Județean Caraș-Se­ve­rin (CJCS). A­ces­ta și-a făcut pu­bli­că intenția de a can­dida pentru a­ce­lași fo­toliu în CJCS însă din par­tea U­niu­nii Social Li­be­ra­le (USL), încă de miercuri.

Motivul pe care fos­tul pe­de­list l-a invocat a fost cel al unor con­flic­te cu conducerea ac­tuală a PDL-u­lui. Acesta a fost apreciat de Valeriu Ta­bă­ră ca nefiind „un mo­tiv de bază al ple­cării sale din partid. Sigur, ca administrator la nivel ju­de­țean, dînsul simțea mai bine pulsul pri­măriilor, dar mie mi se pare ne­fu­n­damentată decizia” (Me­dia­fax, mier­curi, 28 martie).

Într-un articol de pe Antena3.ro din aceeași zi, se spune că „ democr­at-liberalii speră ca ple­­ca­­rea prim-vi­ce­președintelui parti­du­lui să nu aibă e­fect de avalanșă”. În­să retragerea lui Frun­zăverde din PDL a atras imediat după sine și alte de­misii, în­cli­nînd balanța puterii din Par­la­ment în­spre forța de stînga. „Alături de el se pare că sînt și 42 de pri­mari care vor pleca, dar și doi depu­tați și un senator de Ca­raș-Severin. La un simplu cal­cul, re­ie­se un total de 65 de senatori pentru coa­liția de gu­ver­nare. A­șa­dar, locul în­tîi ca raport de putere în Senat revine USL-ului, care nu­mă­ră 67 de senatori”, arată a­celași ar­ticol.

Reacțiile din partea conducerii PDL au apărut imediat după de­cla­rația lui Sorin Frunzăverde de mier­­curi. Pre­ședintele partidului, Emil Boc, a de­clarat despre acesta că „și-a a­ban­donat și a trădat două crezuri scri­se și ne­scri­se ale pedeliștilor a­de­vă­rați. Primul es­te chiar în imnul parti­du­lui și spune: «Vân­tul bate, apa tre­ce, pietrele ră­mân»” (Gândul.info, du­­minică, 1 aprilie).

Nici președintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, nu găsește în­țe­leap­­tă de­cizia fostului lider al parti­du­lui. De­și consideră că plecarea a­ces­tuia este „re­­gretabilă”, el îl critică to­tuși pentru că „nu se pleacă la greu. Este din punctul meu de vedere o miș­care greșită cu ca­re nu o să fiu de a­cord și nu o să-l în­țeleg niciodată pe So­rin” (Eve­ni­men­tul Zilei, vineri, 30 martie). Tot el a su­bliniat, sîmbătă, că par­tidul său „«nu ca­de, nu se în­clină și nu cedează», in­di­­ferent de ce frunze cad. «Sîntem ma­și­nă­ria e­lec­torală cea mai importantă»” (Mediafax, du­­mi­ni­că, 1 aprilie).

Decizia fostului lider PDL, So­rin Frunzăverde, de a se retrage din frun­­tea partidului, a atras așadar du­pă sine al­te aproape 50 de demisii din Par­la­ment, slăbind puterea partidului aflat la guvernare. Surpinzător că ce­lor ră­mași la putere nu li se pare a­ceasta o proble­mă.

Cristina BABII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top