Moarte numerelor!

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Moarte numerelor! 1

Dacă nu ar fi fost 9/11, Ha­rold și John nu s-ar fi întîlnit și a­tunci zeci de persoane ar fi sfîrșit în plasele terorismului interna­țio­nal sau ale violenței domestice. Ori, după ce atacurile asupra Tur­nu­ri­lor Gemene au instalat dez­nă­dej­dea printre americani, Guvernul a creat un program de supraveghe­re amănunțită a celor 50 de state și de atunci, „ești urmărit”.

În „Person of Interest”, zece pași dacă faci, sînt monitorizați. Iar dacă a doua zi aceeași mișcare este executată diferit, „mașinăria” te extrage, devii un număr și din acel moment este știut faptul că urmează să fii ținta unui act de vi­o­lență, sau poate chiar inițiatorul ei. Programul lui Harold Finch ve­de și aude, iar John Reese simte de care parte a baricadei este noua vic­timă. Miliardarul întreține programul, iar agentul special creat de că­tre CIA, (dar care lucrează as­cun­zîndu-se de agenție) împiedică o­mo­rurile de pe străzile New York-ului. Dincolo de acest su­biect prin­cipal al serialului, producția dezvoltă în paralel și un al doilea, ca­re conturează poveștile persona­je­lor, cu excepția unor scene încurcate, aruncate de pe o scară a timpului din anii anteriori.

„Person of Interest” este, la propriu, serialul american al mo­mentului. Realizat de Columbia Broad­casting System (CBS) în­cepînd cu sfîrșitul lui 2011, produc­ția a înregistrat audiențe pe care nici o altă serie nu le-a egalat de un de­ceniu și jumătate, conform postului TV. John Reese (Jim Ca­vie­zel), cunoscut și pentru rolul principal din „The Passion of the Christ” (n.r.: „Patimile lui Iisus”), împreună cu Harold Finch (Mi­cha­el Emerson), atrag aproape 15 milioane de spectatori la fi­e­ca­re episod, fapt ce situează pro­duc­ția lui Jonathan Nolan și Jeffrey Jacob Abrams în topul celor mai apreciate serii americane.

Astfel, combinația dintre dra­mă și acțiune, criminali care-și co­or­donează activitatea în suburbiile orașelor încurajați adesea de po­lițiști corupți și echipa formată din cei doi actori face jocul peste o­cean. Chiar și așa, pînă în prezent, în­să, nici unul dintre posturile ro­mânești nu l-au achiziționat. Ele în­că așteaptă ca suma audiențelor de la „Las Fierbinți”, „Pariu cu via­ța” și „Lacrimi de iubire” să a­tin­gă măcar o zecime din cifra în­re­gi­strată de serialul american.

Iulia CIUHU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top