Cumpărături lăsate la infuzat

Opinii Niciun comentariu la Cumpărături lăsate la infuzat 0

Ceainăria de la Coffee Tea Spice Corner, din Palas Mall, e ascunsă după rafturile cu cești și amestecuri aromate de ceai. Abia cînd ajungi în colțul cu borcane colorate de „Jelly beans” zărești cîteva canapele și me­se joase, aranjate de-a lungul feres­tre­lor mari, ca doi pereți de sticlă. Dacă nu vrei să simți privirile cu­ri­o­șilor care se plimbă prin parc sau a celor care caută căni pentru in­fu­zii, tre­buie să găsești un alt loc pentru a-ți sorbi în tihnă ceaiul cu miere.

Și nu doar zumzetul cumpără­to­rilor poate fi supărător, ci și copiii din magazinul cu jucării ce împar­te ace­eași încăpere cu ceainăria. Cum nu este delimitat prin vreun perete, spa­țiul burdușit cu puzzle-uri, ma­șini te­le­ghidate și plușuri pare că a fost con­struit accidental lîngă seturile de cești asiatice sau lîngă borcanele cu ame­s­tecuri de plante sau fructe us­cate.

Însă, dacă te-ai hotărît să îți a­runci haina pe una dintre cana­pe­le­le mov sau verzi, vei învăța că ceremonia ceaiului înseamnă armo­nie, res­pect, puritate și liniște, așa cum este scris într-unul dintre cele două meniuri. Răsfoindu-l, vei afla că ceaiul roșu nu conține cofeină și combate depresia, cel negru este una din spe­cialitățile din Sri Lanka, iar cel verde preparat de chinezi este diferit de cel japonez. Dacă pentru unul dintre a­­ce­s­tea plătești între 9 și 13 lei, pentru o cană de „Blooming date of lovers” pre­parat din flori de iasomie, flori ne­mu­ritoare și ceai alb, lași 20 de lei în cufărul în care îți este adusă nota de plată.

Din cel de-al doilea meniu afli povestea cafelei și cum era prepa­rată în cele mai vechi timpuri de eti­o­pieni. Diferite sortimente pot fi lua­te și la pachet, servite în pahare car­to­na­te. Iar cei care și-au băut deja ca­feaua și vor să guste din limonada cu piure de kiwi, piersică sau pepe­ne galben, trebuie să plătească 10 lei, același preț fiind trecut și în dreptul unui suc din fructe proaspete. Cum te uiți spre vi­tri­na lipită de bar, vei zări praline de ciocolată albă sau nea­gră, cu marți­pan, caramel sau cre­mă de zmeură și un bilețel pe care scrie că pentru 100 de grame plă­tești 18 sau 20 de lei, în funcție de sortiment. Pînă te gîndești care bomboane sînt mai gustoase, poți primi sfaturi despre cum să con­duci o mașină dintr-o telecomandă toc­mai pînă în Sri Lanka.

Cătălina DOBROVICEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top