Armă letală din fier forjat
Fă un stop cadru 20 mai 2013 Niciun comentariu la Armă letală din fier forjat 4Din momentul în care a apărut pe marele ecrane, „Iron Man 3” a primit pe Internet porecla de „Arma Letală 5”, totul datorită omului din spatele scaunului regizoral, Shane Black, care a fost scenaristul filmelor polițiste cu Riggs și Murtaugh din anii ’80. Dar cu următoarea reîncarnare a bilionarului în costum de fier, directorul a reușit cumva să îmbine atmosfera peliculelor „Lethal Weapon” (nr. „Armă Letală”), dar și să rămînă fidel ultimelor două filme „Iron Man”.
Nici că au trecut cîteva luni de la incidentul din „The Avengers”, că Tony Stark încă mai suferă psihologic de pe urma momentului în care a cărat pe umeri o rachetă nucleară printr-un portal. Frica și anxietatea l-au adus în punctul în care nu reușește să doarmă chiar și 72 de ore, devenind obsedat de construirea a cît mai multor costume. Conflictul izbucnește cînd un lider terorist, Mandarinul, îl rănește pe Happy, bodyguardul și amicul lui Tony Stark, care, la rîndul său, în stilul unui bilionar cu un super IQ, invită răufăcătorul la el acasă. Profitînd de această ocazie, copilul pierdut al lui Bin Laden și Fu Manchu trimite drept cadouri de Crăciun elicoptere încărcate cu rachete. Rănit și cu un singur costum rămas, Tony Stark pleacă într-o călătorie de regăsire și încercare de a-l opri pe Mandarin.
„Iron Man 3” are cîteva similitudini cu seria polițistă care l-a avut în rol principal pe Mel Gibson, de la cele mai mici detalii, precum pașii pe care îi fac unele personaje pentru a se regăsi. Totul, însă, se îmbină perfect, iar actorii își interpretează foarte bine personajele. De altfel, nici nu poți să nu te aștepți ca Robert Downey Jr. să nu ofere cel mai distractiv, dar și uman, Tony Stark pe care l-ai putea vedea pe ecran, iar interacțiunile sale cu restul persoanjelor sînt la fel de amuzante ca și în celelalte două filme „Iron Man”.
Una dintre cele mai interesante surprize din peliculă o reprezintă personajul Mandarinului, interpretat de Ben Kingsley, care la Hollywood a devenit sinonim cu antagonist, indiferent în ce film ar juca. Deși la început apare învăluit într-o negură misterioasă, dar și puțin generică, el portretizează tiranul oriental care urăște restul Globului. Totul pînă cînd filmul dă dovadă de puțin curaj, scenariștii oferindu-l la schimb pe despotul asiatic din benzile desenate care-și trage puterile din inele extraterestre, cu un Mandarin care ar putea trece drept dublura negativă a lui Stark.
Adaugă un comentariu