Armă letală din fier forjat

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Armă letală din fier forjat 4

Din momentul în care a apărut pe marele ecrane, „Iron Man 3” a primit pe Internet porecla de „Arma Letală 5”, totul datorită omului din spatele scau­nului regizoral, Shane Black, care a fost scenaristul filmelor polițiste cu Riggs și Murtaugh din anii ’80. Dar cu următoarea reîncarnare a bilionarului în costum de fier, directorul a reu­șit cumva să îmbine atmosfera peli­culelor „Lethal Weapon” (nr. „Armă Letală”), dar și să rămînă fidel ul­ti­melor două filme „Iron Man”.

Nici că au trecut cîteva luni de la incidentul din „The Avengers”, că To­ny Stark încă mai suferă psihologic de pe urma momentului în care a cărat pe umeri o rachetă nucleară printr-un portal. Frica și anxietatea l-au adus în punctul în care nu reușește să doarmă chiar și 72 de ore, devenind obsedat de construirea a cît mai multor costu­me. Conflictul izbucnește cînd un lider te­rorist, Mandarinul, îl rănește pe Ha­ppy, bodyguardul și amicul lui Tony Stark, care, la rîndul său, în stilul unui bilionar cu un super IQ, invită rău­fă­cătorul la el acasă. Profitînd de a­cea­stă ocazie, copilul pierdut al lui Bin La­den și Fu Manchu trimite drept ca­douri de Crăciun elicoptere încărcate cu rachete. Rănit și cu un singur costum ră­mas, Tony Stark pleacă într-o călă­to­rie de regăsire și încercare de a-l opri pe Mandarin.

„Iron Man 3” are cîteva similitudini cu seria polițistă care l-a avut în rol principal pe Mel Gibson, de la ce­le mai mici detalii, precum pașii pe care îi fac unele personaje pentru a se regăsi. Totul, însă, se îmbină perfect, iar actorii își interpretează foarte bine per­sonajele. De altfel, nici nu poți să nu te aștepți ca Robert Downey Jr. să nu ofere cel mai distractiv, dar și u­man, To­­ny Stark pe care l-ai putea ve­dea pe e­cran, iar interacțiunile sale cu restul per­soanjelor sînt la fel de amu­zante ca și în­ celelalte două filme „Iron Man”.

Una dintre cele mai interesante sur­prize din peliculă o reprezintă perso­na­jul Mandarinului, interpretat de Ben Kingsley, care la Hollywood a de­venit sinonim cu antagonist, indife­rent în ce film ar juca. Deși la început apare în­văluit într-o negură misteri­oasă, dar și puțin generică, el por­tre­tizează tiranul oriental care urăște res­tul Globului. To­­tul pînă cînd filmul dă dovadă de puțin curaj, scenariștii oferindu-l la schimb pe des­­potul asiatic din benzile desenate ca­re-și trage puterile din ine­le extrate­res­tre, cu un Mandarin care ar putea tre­ce drept dublura negativă a lui Stark.

Autor:

Paul Andrici

Redactor Opinia studențească, student în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top