Voiaje spațiale mai lungi, pe baterii Duracell
Fă un stop cadru 10 iunie 2013 Niciun comentariu la Voiaje spațiale mai lungi, pe baterii Duracell 2În 2009, franciza „Star Trek” a fost revitalizată de regizorul J.J Abrams prin pelicula cu același nume, însă fanii seriei originale nu au fost foarte entuziasmați de schimbările aduse întregului univers, prin înlocuirea liniei temporale în care se desfășura serialul cu alta nouă. Însă problema comună a fost aceea că pelicula semăna mai degrabă cu „Star Wars” decît cu sursa originală.
Patru ani mai tîrziu, același regizor continuă voiajele echipajului de pe Enterprise prin „Star Trek – Into Darkness”, în frunte cu tînărul căpitan Kirk, care încearcă să devină liderul capabil, dar și imprevizibil, pe care William Shatner l-a jucat în serialul cu acelasi nume. După ce reușesc să salveze o planetă de la distrugere sigură, Kirk este demis din postul lui de la conducerea navei sale spațiale, deoarece în timpul misiunii a luat cîteva decizii care au pus în pericol siguranța întregului echipaj. Totul, însă, pentru salvarea secundului său, Spock, din interiorul unui vulcan activ. Ajuns în faza în care își pune sub semnul întrebării poziția sa din Flotă, protagonistul este subit trimis în urmărirea unui fost agent secret, John Harrison, devenit renegat, care a distrus o instituție oficială din Londra, iar apoi a omorît o sală plină de căpitani, printre care și mentorul lui Kirk, Christopher Pike. În urma cîtorva scene de acțiune cu lasere multicolore, Harrison este capturat numai pentru a-i putea dezvălui lui Kirk secretul din spatele său, care-l leagă de planurile ascunse întreprinse de Flotă pe sub nasul tuturor.
„Star Trek – Into Darkness” amintește foarte mult de pelicula din 1972, „Star Trek II – Wrath of Khan”, și nu doar prin apariția personajului negativ, Khan, în cele două filme. Ambele prezintă încercările emoționale prin care trece Kirk, dar și relația sa atît cu Spock, cît și cu inamicul principal. Diferența este că „Into Darkness” preferă să dea la schimb transformarea protagonistului în căpitanul priceput din serial, în favoarea unor scene de acțiune bine realizate, dar lipsite de însemnătate atunci cînd pumnii sînt aruncați de personaje de care nu te poți lega ușor sentimental. Pentru un blockbuster de vară, nu suferă de defectele întîlnite și în alte pelicule, precum „Battleship” sau „Transformers 3”, cu povești liniare, pline de greșeli și scene de acțiune prea îndelungate și fără sens, dar nici nu minunează prin inventivitate sau efecte speciale noi.
Adaugă un comentariu