Două victime sub drapelul roșu al salvamarilor
Costinești 2013 21 iulie 2013 Niciun comentariu la Două victime sub drapelul roșu al salvamarilor 31Doi bărbați din Slobozia și-au pierdut viața înecați în apele mării în dreptul stațiunii Olimp. Incidentul s-a produs duminică, 21 iulie, în jurul orei 6.30, cînd trei frați din Slobozia au intrat în mare pe timpul unei furtuni. Doi dintre aceștia, George și Adrian Moise au fost trași de curenți și găsiți la 40 de minute după ce fratele lor a alertat salvamarii. Cadrele medicale sosite la fața locului nu au putut decît să constate decesul celor doi. „Bărbații de 39, respectiv 42 de ani erau veniți pe litoral împreună cu soțiile. Au intrat în mare foarte devreme dimineața și echipa de intervenție nu putea face nimic în acel moment, în afara programului”, a declarat Nicolae Serafim, coordonatorul Serviciului de Salvamari din stațiunea Costinești. Potrivit salvamarilor care au intervenit pentru aducerea la țărm a celor doi frați, aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Trupurile victimelor au fost transportate la morga din Mangalia pentru efectuarea necropsiei și pentru a se stabili cauzele decesului. Unul dintre cei decedați, Adrian Moise, era maseurul echipei de fotbal Concordia Chiajna.
La începutul lunii, un alt tînăr, în vîrstă de 22 de ani a murit înecat în Costinești.
La începutul acestei luni, un alt tînăr, Adrian Teodorescu, în vîrstă de 22 de ani, din Buzău a murit înecat în Costinești. „A intrat în apă pe la 2 – 3 noaptea și l-am găsit abia pe la 6, l-am scos, dar orice încercare de resuscitare a fost în zadar. Avea o constituție fizică foarte bună, am fost surprinși că s-a întîmplat așa ceva. În Costinești numai duminică (n.r.: 21 iulie) au fost aproximativ 21 de cazuri rezolvate, însă noaptea nu putem controla situațiile de acest gen. Trebuie să ținem cont de faptul că vorbim de stațiunea tineretului și că sînt foarte mulți turiști”, a adăugat Nicolae Serafim.
Pe mai multe plaje din nordul litoralului a fost arborat duminica trecută steagul roșu, indicînd faptul că intrarea în mare era periculoasă din cauza valurilor înalte și a curenților puternici, iar scăldatul interzis.
Adaugă un comentariu