E-mail cu necunoscuți
Primul răcnet 12 ianuarie 2014 Niciun comentariu la E-mail cu necunoscuți 19Google a anunțat joia trecută un update la sistemul de e-mail, Gmail, care permite utilizatorilor de Google+ să trimite mesaje oricui deține un cont asemănător, fără a mai fi necesară adresa de e-mail. Schimbarea este una destul de simplă, care pare să fi fost făcută cu intenția de a crea o rețea de socializare ce adună mai ușor laolaltă străini uniți sub banner-ul Google-ului.
Problema a apărut imediat după anunțarea update-ului, deoarece pentru mulți dintre noi e-mail-ul este un spațiu personal și privat, folosit mai degrabă pentru a discuta cu cei apropiați, pentru afaceri sau tot felul de sarcini. Pentru mulți utilizatori, actualizarea pare o încălcare a acestui prag și s-au adunat pe Twitter pentru a-și face auzite dezamăgirile. O bună parte din cei care au lăsat un mesaj s-au plîns tocmai de cele menționate mai sus, considerînd că o combinare a Gmail și Google+ nu este cea mai bună soluție pentru a promova platforma de socializare Google+.
Există, însă, și alternative pentru cei care doresc să rămînă în comfortul e-mailului propriu. Deși poate ar fi fost mai bine primită inițiativa dacă update-ul ar fi fost la alegerea utilizatorilor, aceștia tot au varianta de a-și selecta felul în care inbox-ul, spațiul unde se adună e-mail-urile, va funcționa pe viitor. În butonul setări sau „setting”, la categoria „general” s-a introdus un rînd denumit „Email via Google+” care are patru variante de selecție a felului în care vor fi trimise și primite mesajele fără nevoia unei adrese. „Anyone” este tocmai update-ul introdus, iar următoarele două, „Extended circles” și „circles” limitează accesul la persoanele pe care le ai ca prieteni, ai comunicat sau faceți parte dintr-un grup comun pe Google+. A patra variantă, „No one” închide accesul necunoscuților la email-ul personal.
Problema apărută este destul de măruntă, cu o soluție la fel de ușoară dar care a cam zguduit puțin din încrederea în Google. Aceștia încearcă de multă vreme să crească popularitatea platformei +, făcînd-o o parte necesară pentru a crea un cont pe site Youtube.com, dar și atunci opinia publică a fost dură cu deciziile companiei. Nici măcar comentariile la clipuri n-au scăpat de gheara conturilor sociale, astfel că oricine dorește să-și spună părerea va trebui să devină un mîndru părinte de Google+. Astfel, dacă pe viitor vei primi o anunțare cum că Georgel Fănel vrea să-ți spună ceva, măcar știi sursa de la care a apărut el.
Paul ANDRICI
Adaugă un comentariu