Viaţa se vrea a fi automată
Fă un stop cadru 22 octombrie 2014 Niciun comentariu la Viaţa se vrea a fi automată 6În filmul „Automata”, în care acțiunea se petrece la 40 de ani în viitor, sînt folosite pelerinele de ploaie și faxul, o invenție a anului 1843, alături de holograme și roboți avansați. Este formată o lume în care omul conduce, dar depinde în totalitate de roboți. El este înainte de toate dătător de viață, ajută la perpetuarea speciei, dar nu se mai bucură de plăcerile vieții cum ar fi pasările de pe cer, ploile de vară, de băile în ocean sau de plim bă rile prin parc cu propriul copil.
Și în filmul „Robocop”, care rulat în cinematografe tot în 2014, este ideea de evoluție cu ajutorul roboților, a mașinilor pe care poți să le controlezi de la distanță chiar dacă în interiorul scutului de metal se află un om sau un cip. În „Automata” însă, roboții au ajuns să conștientizeze ce se întîmplă cu ei și încearcă să se salveze. Au creat dispozitive care să-i ajute să aibă un scop asemănător cu cel al omului și anume acela de a avea urmași, de a da viață.
Personajul principal, Jacq Vauca, un agent de asigurări pentru o companie de roboți este interpretat de un Antonio Banderas, a cărui look este cu totul schimbat. Părul i-a dispărut de pe cap, iar fața îi este plină de cicatrici. Actorul spaniol nu s-a mulțumit doar să joace rolul, ci s-a implicat și în producție. Alături de echipa formată din regizorul Gabe Ibanez, scenariștii Javier Donate și Igor Legarreta, Antonio Banders au mers în Tunisia și Egipt, țări care au ajutat echipa de producție să redea cît mai bine ideea de pîrjol și de secetă a orașelor din peliculă, precum și impactul dintre inteligența umană și cea artificială.
„Automata” nu poate să nu fie comparat imediat cu filmul „I, Robot” din 2004, în care joacă Will Smith. Roboții și alterarea lor sînt elementele comune ale acestor pruducții, dar armata de mașini din „I, Robot” este mai stilizată și mult prea mult lucrată pe calculator, în timp ce roboții din „Automata” par mai reali și sînt mai avansați. Cu toate că în poveste aceștia au fost alterați, mașinăriile nu pot trece peste cele două protocoale de securitate: acela de a proteja omul respectiv de a nu-l omorî. Roboții din filmul în care joacă Will Smith au fost creați ca mașini de război în timp ce aceia din „Automata” au fost creați să-i ajute pe oameni. Antonio Banderas joacă într-un film care prezintă o altă versiune a apocalipsei, dispariției speciei umane din cauza radiațiilor .
Adaugă un comentariu