Ascensiune cu gust de drum&bass

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Ascensiune cu gust de drum&bass 8
Ascensiune cu gust de drum&bass

Al doilea album al celor de la Ru­di­men­tal conține 18 melodii în care se regăsesc nuanțe de drum și bass, soul, R&B și se numește „We the Generation ”. Pentru realizarea acestui ma­terial britanicii au cerut ajutorul a zece so­liști diferiți. Versurile pe care le cîntă a­ceș­tia vin din sfera muzicală în care s-au lan­sat și care îi reprezintă, asta pentru că au ajutat la scrierea lor.

Cu toate că albumul a fost lansat pe 2 oc­tombrie, cinci dintre piesele componente au fost făcute publice mult mai devreme. Me­lodia „Bloodstream” care îi aparține lui Ed Sheeran a apărut pe Youtube, cu amprenta ce­lor patru băieți de la Rudimental și cu un vi­deoclip sugetiv, pe 23 martie. În cazul me­lo­diei „I will for love” au folosit altă metodă com­binînd vocea cîntărețului de soul și jazz Will Heard cu ritmuri drum și bass. Aces­to­ra i-au alăturat imagini dedicate refugiaților din în­treaga lume, în special celor din Orientul Mij­lociu și Africa de Nord care aleg să fugă de violență în Europa.

În luna august trupa engleză Rudi­men­tal au mai lansat și melodia „Rumour mill” în co­laborare cu Anne-Marie & Will Heard, ast­fel menținînd interesul publicului pentru grup. Aceasta este una dintre cele mai bune piese de pe întreg albumul. Are un ritm calm care te lasă să descifrezi mesajul principal al piesei și anume „I don’t even care about what they say” (nr: Nici nu îmi pasă ce spun ei).

Cei patru băieți care formează trupa Ru­di­mental s-au unit în 2010, dar au devenit cu­noscuți la nivel internațional odată cu lan­sa­rea piesei „Feel the love”. Pentru această me­lodie au colaborat cu John Newman și au a­juns pe locul I al topului UK Singles Chart. De atunci au părăsit cu greu topurile de mu­zi­că naționale și internaționale, iar lansarea pri­mului albu le-a mărit succesul. „Home” le-a adus o nominalizare la premiile Mercuri, iar pe lîngă acesta au primit și un trofeu BRIT Award melodia „Waiting all night”.

Cu toate că majoritatea celor cu care au ales să colaboreze sînt la început de carieră, succesul nu li s-a diminuat ci crește încet cu fiecare melodie apărută în topuri.

Autor:

Adelina MEILIE

Șef de Departament la Opinia studențească, studentă în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top