Legea care nu încurcă

Pastila de după Niciun comentariu la Legea care nu încurcă 13

În urma scrutinelor din ultimii doi ani, politicie­nii au observat că pot cîștiga amici și, respectiv, vo­turi, exploatînd din plin rețelele de socializare. Mai nou, un erou al apărării integrității și notorietății per­soanelor publice, Liviu Dragnea încearcă, pornind tot de la rețelele de socializare, să repare golurile din bugetul statului. Iar dacă se aplica prima versiune a legii sale, ar fi putut, la cîte injurii a primit pînă acum pe Facebook, să rezolve deficitul bugetar de aproxima­tiv 3,5% din PIB ce se preconizează pentru anul 2016.

Dacă încă te mai întrebi care este sensul acestei dorințe acerbe a lui Dragnea de a scoate o lege care să limiteze libera exprimare, răspunsul este ușor de de­dus: Dragnea și susținătorii lui se tem de ce pot internauții să le spună verde-n ochi. După ce se instalează comod în fotoliile din Casa Poporului, nu mai suportă să le ceară nimeni socoteală.

Potrivit Agerpres, vice-premierul României a de­cla­rat într-o emisiune la România TV că „este liber atacul la politicieni”. Cu alte cuvinte: „nu cumva să credeți voi, cei din presă sau cetățenii, că nu aveți voie să faceți observații politicienilor. Ba da, puteți să le spuneți toate nemulțumirile, dar să-i luați cu bi­ni­șorul, ceva de genul: «domnule reprezentant al po­po­ru­lui, nu mai am capacitatea de a vă accepta con­cep­țiile politice și demersul neclar, vă rog să vă revizuiți programul, poate găsiți un loc și pentru mine, cetățeanul…” .

El crede că „legea inițiată de mine nu aduce niciun prejudiciu societății românești”, dar la vîrsta pe care o are se pare că a cam uitat că rolul unui politician nu este de a scoate legi care să nu aducă prejudicii, ci să fie de real folos țării. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult din explicațiile „antidefăimătorului” este această afirmație: „societatea își măsoară, din cînd în cînd, limitele de expresie și de toleranță. Iar această le­ge ne ajută, la urma urmei, să devenim mai tole­ranți…” A se înțelege bine: toleranți, nu cumva imbecili.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top