FEstudIS, sesiunea de șapte zile care a împînzit orașul
Academia de gardă 25 aprilie 2016 Niciun comentariu la FEstudIS, sesiunea de șapte zile care a împînzit orașul 19În perioada 18 – 24 aprilie, comunitatea academică a Iașului fost prinsă într-un șir de activități în cadrul celei de-a XV-a ediție a festivalului studențesc FEstudIS. Potrivit organizatorilor, cel mai așteptat eveniment, dar totodată și cel de o amploare mai mare, a fost Parada Organizațiilor, care a avut loc, marți, 19 aprilie. Din cauza vremii ploioase, responsabilii de eveniment s-au gîndit inițial s-o amîne, însă la insistența ligilor de la toate universitățile ieșene s-a respectat programul, adunîndu-se în jur de 1.600 de studenți. De asemenea, proiectele culturale, desfășurate în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților, au adunat un public numeros în fiecare seară de teatru, satiră și umor sau dans din cursul săptămînii. „A fost o ediție reușită, studenții s-au arătat interesați față de activitățile pe care le-am desfășurat. A fost un eveniment mai diferit, dar sperăm să-i creăm o continuitate”, a menționat Claudiu Căprioară, membru organizator al festivalului.
În cadrul „Manifestărilor studențești” desfășurate sîmbătă, 23 aprilie, pe Strada Lăpușneanu, au fost prezente ONG-urile din Iași. Fiecare asociație a avut un cort de prezentare cu scopul de a familiariza studenții, dar și elevii interesați, cu posibilitățile profesionale oferite, dar și cu activitățile de voluntariat.
Începînd de miercuri, timp de patru zile, la baza Sportivă a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, au avut loc competiții sportive la care s-au înscris 23 de echipe. Studenții au avut ocazia să aleagă între probele de șah, table, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, streetball și biliard, care a constituit o noutate. „Anul acesta a contat foarte mult structura echipei de organizare a festivalului, care a fost mult mai compactă și mai productivă, avînd în vedere că s-au reunit reprezentanți din toate ligile studențești, pe cînd în anii anteriori fiecare organizație își făcea activitățile separat. Acum am venit cu un concept nou, să consolidăm evenimente mari și o echipă mai stabilă, astfel învățăm să lucrăm împreună chiar dacă sîntem de la organizații diferite”, a mai precizat Claudiu Căprioară.
Festivalul a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, care au contribuit la bugetul evenimentului, din care s-au oferit premii și diplome participanților.
Adaugă un comentariu