Studenții din Iași, la o cafea cu președintele Klaus Iohannis

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții din Iași, la o cafea cu președintele Klaus Iohannis 14
Studenții din Iași, la o cafea cu președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a în­tîlnit marți, 20 noiembrie, cu apro­ximativ 30 de studenți ieșeni, în ur­ma unei întrevederi desfășurate an­terior, cu angajații companiei Anti­­biotice SA.

Într-un mediu nonformal, pre­șe­dintele a invitat tinerii să parti­ci­pe la o discuție liberă despre pro­ble­­mele cu care aceștia se con­fru­n­­tă în viața de zi cu zi în me­diul universi­tar și au dezbătut îm­pre­u­nă su­bi­e­cte­le propuse de către stu­den­ți. „Am spus, inițial, că vreau să dis­cut despre noul Iași, acesta fiind, în acest con­text, zona de IT, dar cu si­gu­ran­ță studenții întotdeauna țin de no­ul Iași, fiindcă vin cu un concept proa­s­­păt, cu creativitate, cu idei noi și, în acest context, mi-am dorit mult să am o discuție informală și fără te­me prestabilite, cu cîțiva studenți”, a men­ționat președintele Klaus Iohannis, la începutul întîlnirii.

Deși dezavantajele unui loc de muncă în industria IT au fost și ele propuse ca subiecte de discuție de că­tre studenții care lucrează în do­me­niul vizat, acestora li s-a a­dă­u­gat, în mai multe rînduri, și lipsa lo­curilor de muncă destinate tineri­lor din România. „E o problemă pe care am menționat-o în mai multe rîn­duri, și anume faptul că trebuie să existe o corelare mult mai strîn­să între oferta și pregătirea făcută la universități și piața muncii”, a pre­cizat Klaus Iohannis. Acesta a mai adăugat și că dacă universitățile din țară pregătesc prea mulți studenți pe un anumit profil, este clar că mul­ți dintre aceștia vor ajunge fie șo­meri, fie vor încerca să caute al­te forme de angajare.

Printre celelalte probleme men­­ționate de către studenții ie­șe­ni s-au numărat lipsa unor salarii în­curajatoare pentru tinerii re­zi­den­ți din domeniul medical, lipsa e­chipamentelor tehnice pe care aceștia să le poată utiliza atunci cînd trebuie să facă practică și lip­sa unor orare flexibile la progra­me­le de masterat, aceasta din ur­mă fiind o problemă frecventă în rîndul tinerilor care doresc să mun­­cească încă din timpul fa­cul­tă­ții.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top