Răsfăț învelit în vin și afine
Localul Troian 2 mai 2017 Niciun comentariu la Răsfăț învelit în vin și afine 23Dacă cei mai buni papanași ar avea gură să strige, ar putea să spună tuturor că pot fi găsiți și savurați pe strada Nicolae Gane, între Casa de Cultură a Studenților și Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon”, la Bistro Felix. Chiar dacă porția nu este foarte mare și nu arată ca o căpiță înaltă formată din două inele de gogoși suprapuse la care se adaugă și un moț în frunte, cei trei papanași de casă făcuți din brînză și nu doar din aluat, scăldați în dulceață de afine și cu smîntînă topită deasupra sînt un răsfaț numai bun pentru zilele de vară. Îi poți servi pe terasa care ziua seamănă cu o frîntură de grădină, iar noaptea cu un loc în care relaxarea și-a găsit culcuș, efect creat de beculețele colorate de deasupra cupolei făcute din lemn.
Dacă însă ți se pare că primăvara nu este destul de călduroasă pentru a sta la terasă, poți merge în interiorul restaurantului, care este o combinație între modern și elemente artistice. Acolo te vei afunda cu siguranță în canapelele pe care poți sta leneș în timp ce asculți muzică chill și hituri jazz reinterpretate, melodii care sînt de pe un laptop pe care este deschis youtube-ul și pe lîngă care treci în drum spre baie, îndemnîndu-te parcă să îți alegi ce să asculți. Pereții sînt făcuți pe alocuri din bucăți cubice de lemn, imperfecte ca mărime și formă, iar din tavan atîrnă o inimă mare, roșie, care are în interior plante agățătoare. Pentru ca răsfățul să fie și mai mare, vinul la pahar pe care îl poți servi este cel de Budureasca, rose, alb sau roșu, care are un gust plăcut, ușor dulceag, chiar dacă este demisec. Dacă se întîmplă ca prînzul să te prindă pe străduța liniștită și izolată de aglomerația orașului, după ora 12.00 și pînă la 16.00, poți servi meniul zilei, format dintr-o ciorbă sau supă-cremă, un fel principal „inspirat” și un „desert delicios”, care este altul în fiecare zi, cu 23 de lei. Dacă ești norocos, la felul I poți nimeri în ziua în care se servesc clătite gratinate cu piept de pui, cașcaval și ciuperci, ruladă de pui cu sos blue cheese și garnitură de orez sau cotlet cu sos de muștar, cartofi copți și salată de varză. După ce ai trecut prin toate aceste etape, îți dai seama de ce sub inscripția Bistro Felix de la intrare stă scris „Good Food, Good Mood”.
Adaugă un comentariu