Trabantul, studentele și ungurii sub acoperire

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Trabantul, studentele și ungurii sub acoperire 6

Îmbrăcat într-un tricou alb, Cristi Voicu, fost compo­nent al trupei Spitalu’ 9, și-a făcut apariția vineri seară, începînd cu ora 22.00, în Hunter’s Pub, anunțîndu-ne că el nu are de gînd să plece din România prea curînd, pen­tru că mai are încă vreo patru ani cu suspendare. Nu el e vedeta serii, ci doar ne pregătește pentru Marius Gheor­ghiu, pe care publicul, format aproape în întregime din fete ca­re nu au mai mult de 25 de ani, îl știe pentru că a apă­rut dezbrăcat pe scena de la Românii au talent. Puțin cam egoist, Cristi ne vorbește aproape tot timpul despre el, iar după vreo zece minute poți să-i faci tu singur CV-ul: s-a născut în Germania, la Urziceni, într-o familie săracă – dar nu erau chiar așa săraci, pentru că nu erau nevoiți să cer­șească chiar în fiecare zi, iar singura mașină cu care chiar a simțit că merge a fost un trabant care nu por­nea niciodată. Pînă ajunge să-ți povestească și adolescența, îți termini jumătate din bere.

„Știți de ce vin fetele cîte două la spectacol? Pentru că una-i proastă, iar cealaltă trebuie să-i spună ce se întîmplă pe scenă”, zice Marius în timp ce se uită la două domnișoare de la o masă din centru, de la care așteaptă un zîmbet de confirmare. Nu sînt decît vreo zece oameni în local, iar Luminița, o chelneriță bru­netă, și colegii ei din staff au ocupat o masă din primul rînd, devenind ținta glumelor artistului, care recu­noaș­te că înainte de a începe spectacolul s-a uitat în sală dacă sînt fete frumoase. După ce împarte fetele din public în studente și „nestudente”, iar partea mas­cu­lină în „bărbați cu mașină” și „bărbați care vor mașină ca să nu-i părăsească iubitele”, Marius spune că s-ar simți mai confortabil dacă am merge toți la el în sufragerie și continuă cu glume despre sex, care-l fac pe Dj-ul localului să rîdă aproape încontinuu. Bărbatul își întrerupe monologul doar de cîteva ori, pentru a-i spune Iulianei, una din domnișoarele de la masa din centru: „Să-i mai explici și colegei, da?”.

În timp ce de pe terasa localului răsună „Mulți ani trăiască”, în interior se discută despre dragostea de patrie. „Cui îi place în România?”, întreabă Marius în timp ce în sală sînt ridicate șapte mîini. „Șapte unguri sub acoperire, dar stați liniștiți, eu nu am nicio pro­ble­mă cu ungurii… morți”, îi lămurește artistul care începe să-și bîrfească fosta iubita. Cînd se apropie ora 23.00, clienții care aveau rezervare pentru „After par­ty” încearcă să-și găsească locurile la mese, în timp ce Marius îi introduce subtil în spectacol. Două fete scun­de intră în local, iar pînă să-și dea seama unde au ajuns, se aude din boxe „Creața traduce”, iar staff-ul barului izbucnește în rîs. Îmbrăcat într-un tricou alb și blugi albaștri, Marius nu a repetat experiența de la pre­selecțiile „Românii au talent”, iar singura persoană din sa­lă care nu purta haine era tipa de pe tricoul lui.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top