Licoarea dulce de struguri

Localul Troian Niciun comentariu la Licoarea dulce de struguri 13

„Treaz & Nu” este acel local în ca­re tot îţi propui să mergi, dar nu­mai nu ajungi. Dacă totuşi ai găsit puţin timp liber în programul de sîm­bătă seară, ar fi bine să te asiguri că ţi-au ajuns banii de la ai tăi sau că ţi s-a virat bursa pe card dacă eşti stu­dent, deoarece ar fi păcat ca oda­tă ajuns să nu îţi iei măcar un pa­har din sortimentele de vinuri scum­pe. Aici poţi să vii şi nici să nu îţi dai seama cum te lungeşti la po­veşti pînă tîrziu, iar ora 22.00 să se trans­forme în ora 01.00.

Dacă te ţine protofelul, un pa­har de vin rose sec începe de la o sumă „decentă” de 15 lei şi poate tre­ce uşor peste 50, iar sticla, cea mai ieftină începe de la suma de 50 de lei şi ajunge undeva la un salariu mi­nim pe economie. Iar dacă tot dai atîţia bani pe-o sticlă, barmanul te convinge că ar fi păcat să nu comanzi şi un platou „dintre cele mai fine brînzeturi” care completează perfect gustul sec al vinului alb. Deşi muzica este destul de comercială, se aude destul de încet încît să nu o sesizezi sau să fie prea deran­jan­tă, iar interiorul localului este atît de interesant, încît, atenția îți este oricum distrasă de romburile de pe tavan sau dopurile de plută de la pi­cioare. Decorat în negru şi galben, semnificînd cele două momente ale zilei, încăperea, la prima vedere, pa­re destul de luxoasă. De cum intri pe uşa de sticlă groasă, nu are cum să nu îţi sară în ochi sticlele scumpe de vin atîrnate pe pereţi, candela­bre­le lucioase, alese cu bun gust şi scări­le de deasupra barului fiind, și aces­tea, în formă de dopuri de plută gi­gant. Toate acestea sînt înca­dra­te frumos de o lumină caldă, uşor găl­buie care face atmosfera şi mai relaxantă. Aici găseşti tot felul de oa­meni şi de caractere, de la studenţi oarecare care vin să se distreze și pî­nă la corporatiştii pe care îi vezi la costum, cu mapele în față, discu­tînd despre afaceri.

Dacă totuşi eşti mai econom şi nu te dai în vînt după licoarea lui Bahus, poţi măcar, din curiozitate, să mergi să vezi în cîte moduri şi du­pă cîte culturi se prepară cafeaua aici. Poți să o savurezi liniștit, fie în interiorul localului sau, dacă vremea îți prmite, îți iei expresso-ul pe te­ra­să. Dacă însă te grăbeşti, poţi să dai 5 lei şi să o iei cu tine, la pachet, iar dacă nu eşti un iubitor înrăit de co­feină, iar mirosul de boabe proas­păt măcinate nu te atrage, gustul dul­ce de cacao cu lapte și biscuiți, la 8 lei, pot să te bine dispună perfect atunci cînd ai o zi mai tristă.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top