Cum să-ți organizezi iubirea de Crăciun

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Cum să-ți organizezi iubirea de Crăciun 8
Cum să-ți organizezi iubirea de Crăciun

„Crăciunul în aer” (Christmas in the Air) este un film produs de Hallmark, iar asta spu­ne tot. Se încadrează perfect în tipologia fil­me­lor de Crăciun, care îmbină romantismul cu spi­ritul sărbătorilor și dragostea pentru cei dragi.

Începutul filmului te face să crezi că po­ves­tea te va purta la Polul Nord, unde un a­me­rican de rînd va deveni, prin cîteva răs­tur­nări de situație și întîmplări neprevăzute, ur­mătorul Moș Crăciun. Ai putea crede asta pentru că Robert, unul dintre personajele cen­trale ale filmului, este un inventator de ju­că­rii, care are și un magazin de jucării îm­pre­ună cu fratele său. Viața sa nu este însă așa cum și-ar dori să fie, iar din cauza muncii și pasiunii pe care o are, reușește mereu să-și neglijeze cei doi copii, pe care este nevoit să și-i creas­că de unul singur. Mai mult, resim­te pier­derea soției, o mamă perfectă care în­să a murit din cauza unor probleme de sănă­ta­te, iar oricît ar încerca să fie organizat și să aibă timp atît pentru muncă, cît și pentru familie, mereu se dovedește că este prea dezordonat.

Poveste lui avansează în paralel cu cea a Ly­diei, un organizator de succes pentru care ordinea și disciplina sînt un adevărat crez în viață. Ea a inventat un adevărat sistem și o a­plicație pentru telefonul mobil prin care orice persoană poate să-și planifice la minut fiecare zi. Din cauza caracterului său, obsedată de con­trol și planificarea propriei vieți, Lydia nu reușește să se apropie de nimeni. Cei doi se întîlnesc întîmplător, iar Ro­bert realizează că are nevoie urgent de ajutor dacă își dorește să încheie o afacere importantă, în­tîlnirea ur­mînd să aibă loc cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului.

De aici povestea este oarecum previ­zi­bi­lă. Cei doi ajung să se apropie treptat unul de celălalt și realizează, fiecare în parte, că este nevoie de un control asupra vieții pe care o duc, însă lucrurile nu trebuie duse la ex­trem. Astfel, Lydia realizează că un strop de haos ar putea să contribuie la creativitate, iar în­tîm­plărire neașteptate sînt acelea care dau far­mec vieții. Robert realizează că trebuie să uite de muncă atunci cînd ajunge acasă și să nu își sa­crifice familia de dragul pasiunii sale. Mai mult, programul de 12 zile stabilit de Lydia pentru a-l face un om ordonat, îl transformă com­plet, ba chiar îl ajută să aibă noi idei pentru un produs pe care îl crează, exact ca în filme, în ultimul moment.

Nu ar trebui să ai foarte multe așteptări de la „Crăciunul în aer”. Este filmul clasic de Cră­ciun care poate fi privit de întreaga familie și cam atît, cu aerul liniștit al filmelor produ­se de Hallmark, fără răsturnări de situa­ție sau tensiuni inutile. Ca o gură de aer proas­păt în dimineața de Crăciunului.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top