Dupa doi ani de incercari
Honoris fără Causa 27 mai 2008 Niciun comentariu la Dupa doi ani de incercari 8Profesorii pensionabili reprezinta, inca, o problema pentru Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. In anul 2006, in aceasta institutie existau 46 de cadre didactice peste 65 de ani, in timp ce restul universitatilor iesene aveau in total doar 40 de profesori in situatie de pensionare. In acel an, pensionarea se facea tot pe baza unor criterii de calitate, dar nu la fel de aspre ca cele impuse de noua conducere. Astfel, numarul de ore obtinute dupa repartizarea lor catre cadrele didactice tinere, numarul articolelor stiintifice, numarul cartilor sau calitatea de coordonator de masterat sau de rezidentiat. Baremul era destul de usor de indeplinit, tinind cont de faptul ca, din cei 62 de profesori pensionabili, doar 16 nu s-au incadrat in criteriile stabilite.
Pentru ca era imposibil ca problema sa-si gaseasca o rezolvare din interior, conducerea institutiei a insistat ca ministrul Educatiei si Cercetarii de la acea vreme, Mihail Hardau, sa vina la Iasi, pentru a cunoaste indeaproape problemele si a incerca sa rezolve criza. Ministrul a fost transant in declaratii, spunind ca solutia pentru a scapa UMF-ul de problemele economice este pensionarea tuturor cadrelor didactice trecute de 65 de ani. Cu toate acestea, situatia a ramas la fel.
De asemenea, discutiile s-au reluat anul trecut, cind fostul rector, prof. univ. dr. Cristian Dragomir, a promis pensionarea cadrelor didactice care au implinit virsta de 65 de ani. Doar 15 dintre acestea au parasit catedra in urma evaluarii, in timp ce 30 de cadre au trecut de votul membrilor Senatului, care, paradoxal, era alcatuit in majoritate din cadre didactice pensionabile.
Andreea ARCHIP
Adaugă un comentariu