Chitanță pe ora de curs
Șah-mat 28 februarie 2010 Niciun comentariu la Chitanță pe ora de curs 0Nici bine nu au apărut primii ghiocei că deja fetele merg agale în fuste scurte, la bibliotecă s-a făcut prea cald, colegii sînt mai veseli, numai profesorii au rămas la fel de serioși.
Admirînd soarele de după cadrul scorojit al geamurilor din universitate, trei studenți ieșeni au venit și cu soluția. Ei se sacrifică. Merg în locul tău la cursuri, răspund la seminarii, dau lucrări și la cerere se fac și remarcați din cînd în cînd, așa, în loc de reclamă. La prima vedere ai zice că e doar o altă idee care ține loc de bursă pe timp de criză, dar disclaimer-ul de pe blogul celor trei îți spune clar că responsabilitatea e a ta, a studentului care încearcă să se ascundă într-un bar sau printre cearșafurile patului din cămin.
Prețurile sînt și ele studențești, așa cît să le ajungă celor trei viteji de un prînz la cantină. Cursul de două ore e cel mai ieftin, cu 15 de lei ai scăpat de mîzgîlit băncile sau foile împrumutate de la colegele studioase. Cînd vine vorba de laboratoare, seminarii sau cursuri de trei ore, 20 de lei e suma care te lasă să umbli prin mall atunci cînd restul colegelor sînt în amfiteatru.
Singurele informații pe care trebuie să le furnizezi celor trei reprezentanți ai providenței divine sînt numele, grupa, anul din care faci parte, denumirea cursului/seminarului/laboratorului, ora, sala și numele profesorului, date pe care uneori nu le cunosc nici colegii tăi de grupă. Reacțiile studenților sînt împărțite. Dacă unii spun că cei trei studenți la Construcții sau Politehnică sînt o variantă îmbunătățită a handsfree-urilor, alții se arată pe bună dreptate sceptici. Dora de la Drept le strică toată afacerea. „Seminariile implică teste saptămînale și mă îndoiesc că ar vrea cineva ca nota să îi depindă de o persoană fără nici un interes și fără nici o pregătire pentru materia dată”.
Sigur nici cei de la Litere nu vor avea încredere în franceza sau germana tinerilor, iar studenții de la Departamentul de Limbi Clasice nu se vor încadra în lista de potențiali clienți. Tot ce dovedește această încercare de afacere studențească este că simpla prezență la cursuri a intrat pe lista muncilor sisifice, lîngă cumpăratul pîinii, urcatul scărilor sau curățenia. Cei trei tineri ar face bine să se lase de „meserie” pînă ce nu se trezesc pe lista restanțierilor la propria facultate.
Livia MOVILESCU
Adaugă un comentariu