Prima la dreapta, cum treci de Sudoku
Cap în cap 22 noiembrie 2011 Niciun comentariu la Prima la dreapta, cum treci de Sudoku 0Aniversarea Regelui Mihai nu a atins nici o coardă sensibilă. De Traian Băsescu nu întreabă nimeni și nici de Hagi. Cu Inna au dansat prin cluburi vara trecută dar s-au întors înapoi la Jessie J. plini de regret.
Ceaușescu e singurul care mai reușește să se mențină in topul celor mai populari români aici, peste hotare. Dracula vine din urmă, pe locul doi doar pentru că se spune mai mult sau mai puțin în glumă că încă ar mai fi niște vampiri rătăciți prin munți. Printre luminițele de Crăciun care au ajuns deja în vitrinele de pe Oxford Street, corturile activiștilor din fața catedralei St. Paul și rata crescută a șomajului în rîndul tinerilor britanici, știrile despre România se pierd printre ultimele cîntece de dragoste cîntate de Berlusconi. Nu mai avem loc în rubricile de world news, în cele de business nu am ajuns încă, iar pentru articolele din life & style ne-ar trebui un român în finală la X Factor. La suprafață, pe ultimele pagini din ziar, chiar înainte de secțiunea cu jocuri ajung doar „salariile” copiiilor cerșetori care cîștigă £100,000 pe an, cu 445% mai mult decît salariul minim pe economie. Și cam atît.
Pandora de pe Transfăgărășan
Ben stătea la masă cu un coleg în unul dintre cele mai aglomerate pub-uri din centrul Londrei. Se mai întorcea din cînd în cînd înspre masa noastră cînd ne auzea rîzînd. Ne-a întrebat cum e să copilărești în Spania și dacă am învățat portugheza la școală. A zîmbit cînd a auzit de România. A mai insistat putin cu spaniola pînă și-a amintit de comunism. Din perspectiva lui, comunismul ne-a obligat să creștem în orfelinate și să muncim de la 14 ani de cele mai multe ori in străinăte, de cele mai multe ori pe strada pe care locuiește el. Citise despre asta pe larg în „The Guardian” și în „The Evening Standard”. A mai descoperit România la începutul lui noiembrie, cînd a văzut în reluare Top Gear. A crezut că Transfăgărășanul e made up, stilizat în programe complicate și finanțat cu mii de lire sterline de guvernul românesc doar așa, să le dea idei britanicilor care nu mai știu unde să își petreacă vacanțele de toamnă. Nici după ce a căutat pe Google nu s-a convins complet că autostrada e acolo și că se poate „naviga” oricînd cu Dacia. Bine, recunosc că am omis să îi spun că iarna s-ar putea filma un întreg sezon de Survivor la Bâlea Lac. Orice s-ar zice la un pahar de bere, pentru presa britanică, Romania e cutia Pandorei în care încap toți răufăcătorii din Estul Europei. Unguri, polonezi, ucrainieni, bulgari sau cehi sînt considerați, pînă la proba contrarie români. E mai ușor așa.
Livia MOVILESCU
Adaugă un comentariu