În numele mărcii
Șah-mat 8 decembrie 2011 Niciun comentariu la În numele mărcii 0Cine a zis că studenții nu mai sînt amuzanți nu l-au cunoscut pe Ștefan-Alexandru Atanasiu-Rădulescu. Tînărul membru din Partidul Conservator a ajuns chiar să-l detroneze pe Mircea Geoană din categoria celor mai urmăriți oameni politici ai lunii decembrie.
Ce a făcut atît de special acest tînăr? A reușit să fie mai rapid decît întreaga Uniune Social Liberală. Și vorba aceea, săptămîna trecută am văzut ce iuți sînt cei din USL, mai exact social-democrații. L-au dat exmatriculat pe Geoană din partid și din fruntea Senatului înainte să spună măcar „Mihaela, te iubesc!”.
Deci Ștefan-Radu e un om al deciziilor-fulger, asta e stabilit. Cînd a auzit că USL-ul dorește să intre în legalitate, pe 5 februarie anul curent, imediat după înființare, s-a și prezentat la OSIM două zile mai tîrziu, cu documentele necesare pentru a obține drepturile asupra unui titlu. Întîmplător sau nu, acesta era chiar „Uniunea Social Liberală (USL)”. A vrut să fie prevăzător, să o ia înaintea contracandidaților din partidele rivale care ar fi putut să joace o farsă și să revendice ei primii drept asupra numele. Doar că nu s-a sincronizat și cu cei din uniune, care au depus la rîndul lor acte pentru a obține numele, și s-au trezit prinși la furat.
După multe tergiversări și discuții, pe 26 august, Ștefan-Radu Atanasiu-Rădulescu a ajuns să dețină drepturile asupra titlului „Uniunea Social Liberală (USL)”, în timp ce cele trei partide au obținut, după ce le-a fost respinsă prima cerere, titlul de „Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC”.
Comedia este însă departe de a se fi terminat. Tînărul a anunțat săptămîna aceasta că va renunța, din cauza presiunilor, la a mai face parte din echipa Partidului Conservator. Interesant este faptul că acele presiuni l-au făcut să-și abandoneze locul din partid, dar nu să cedeze dreptul de proprietate asupra titlului. Pentru că, după un simplu calcul, tînărul a scos din buzunarul propriu mai mult de 500 de euro pentru a salva onoarea uniunii și probabil, ca orice investiție, așteaptă să înflorească ca să își poată mări capitalul.
Iar acum, problema celor din USL este simplă. Dacă onoarea uniunii lor a costat 500 de euro, trebuie să se întrebe cît va costa onoarea tînărului care se plimbă prin buzunar cu numele lor, și pentru ce ar fi dispus sa renunțe la ea? Sau pentru cine?
Cătălin HOPULELE
Adaugă un comentariu