Jos labele de pe Sunday Times
Cap în cap 28 martie 2011 Niciun comentariu la Jos labele de pe Sunday Times 0Adrian Severin nu mai are nici un viitor în Parlamentul European și e ridicol cum încearcă să se agațe de scaunul de acolo. Dar într-un fel tot atît de ridicol și amuzant ați văzut modul în care a încercat să decredibilizeze ziarul care i-a venit de hac.
Însă cel mai tare m-a enervat ce spune el despre The Sunday Times: „Un ziar specializat în producerea și colportarea scandalurilor, un ziar care a exprimat și exprimă în permanență puncte de vedere eurosceptice, eurofobe”.
Asta e peste poate. Poate că Severin crede că toți citim doar Libertatea și CanCan și ne ia de proști. The Sunday Times este ziarul meu preferat, este cel mai aproape de ziarul meu ideal. The Sunday Times este ediția de duminică a lui The Times și apare în 1,3 milioane de exemplare (asta înseamnă cît primele 10 ziare românești la un loc, incluzînd tabloidele).
The Sunday Times este cît o cărămidă de gros și are de toate: politică, dezbateri intelectuale, un supliment de cultură absolut fabulos, suplimente de grădinărit și life style etc. Aproape jumătate de kilogram de scrieri extraordinare.
Asta e obiceiul la britanici, ziarele serioase scot duminica și cîte o cărămidă de ziar, care funcționează cu redacție separată de ziarul mamă. În ideea că britanicii stau duminica și citesc. Și chiar poți pierde o duminică întreagă citind The Sunday Times. De fapt, idealul meu de duminică e să stau cu o cafea sub nas pe malul Tamisei și să citesc cîteva ore The Sunday Times, uitîndu-mă din cînd în cînd la gîrlă cum curge.
Specializat în scandaluri? Domnule, bați cîmpii! Din The Sunday Times sînt la curent cu dezbaterile intelectuale majore ale lumii de azi. Eurosceptic? Moderat, cum e mainstream-ul în Marea Britanie.
Eurofob? Asta e partea ticăloasă. Cînd nu îți place cineva, bagi repede ceva cu „fob” în coadă ca să zică politicii corecți că e „cîh”: islamofob, homofob, eurofob. Numai coruptofobi nu avem. A, da, și faptul că jurnaliștii au inventat o companie de lobby fictivă. De ce anume îi acuză Adrian Severin? Că au făcut un site fals „cu bani mulți”, că aveau secretară care răspundea ca fiind de la firmă și care spunea că lobbiștii falși nu sînt la birou, dar vor reveni ei cu telefon, că veneau săptămînal la el la birou, că au intrat în Parlamentul European sub identitate falsă?
Și întrebarea – cheie: de ce atîția bani au fost investiți în această anchetă? Simplu: pentru că sînt PROFESIONIȘTI și s-au gîndit la toate detaliile. Iar The Sunday Times își permite să facă anchete mamut. Vă amintiți de scandalul deconturilor din Parlamentul britanic? Nu ei l-au început, dar ei l-au continuat și extins. Ei au publicat informațiile complete despre armele atomice ale Israelului după o anchetă de multe luni pentru a verifica povestea dezertorului israelian. Și multe altele.
Și apropo, ei au pornit scandalul „cash-for-questions” în timpul lui John Major unde, surpriză, niște parlamentari erau plătiți pentru a adresa anumite întrebări guvernului britanic. Acum, nu înțeleg de ce insistă Adrian Severin să ne spună că oamenii erau profesioniști. Vrea să ne convingă că nu e corupt sau că nu e prost?
Oricum, e jenant. Lasă-ne!
Cristian GHINEA
Adaugă un comentariu