Șerban Huidu, un robot care a rămas fără baterii

Șah-mat Niciun comentariu la Șerban Huidu, un robot care a rămas fără baterii 0

În locul accidentului e o pată ma­re de ulei. Noroiul de pe margi­nea șoselei încă nu a înghițit toa­te bucățile de plastic care au ră­mas în urma impactului nimicitor. Lîngă gardul pensiunii în fața că­reia a fost proiectată Dacia Lo­gan, sînt trei buchete de flori și mai multe candele.

Șoferii care trec prin preajmă reduc viteza, în­torc capul și analizează locul ac­cidentului pentru două – trei secunde. Știu că a­co­lo s-a în­tîm­plat evenimentul care a ocupat e­mi­siunile de știri de la televizor, radio și din ziare. După ce treci de curba din care venea mașina lui Huidu, un drum ușor în pantă, spre București, imediat se vede un echipaj de la Poliția Ru­tie­ră.Un radar scanează fiecare mașină. Vi­te­zomanii sunt trași pe dreapta și penalizați.

Fără vlagă

Pentru prima dată, Șerban Hui­du le-a dat explicații anchetatori­lor cu privire la împrejurările ac­ci­dentului care s-a întîmplat la ie­și­rea din localitatea brașoveană Timișul de Sus. La nouă ju­mă­ta­te fix a ajuns în fața clădirii Par­che­tului de pe lîngă Ju­de­că­to­ria Brașov.

Fratele lui a coborît de la vo­lan ca să-i deschidă por­tie­ra. Omul de televiziune părea fără vlagă, cu un mers greu, te­le­ghi­dat, ca al unui robot care a ră­mas fără ba­te­rii și se chinuie să facă pași. O a­va­lan­șă de întrebări ale jurnaliștilor au venit asupra lui. N-a schi­țat nici un gest. Cu pri­vi­rea tot timpul în jos, și-a făcut loc prin­tre ca­me­re­le de vederi, printre microfoane și a­pa­ra­tele de foto­gra­fiat și a intrat pe ușa institu­ției. Un contrast uriaș între omul vesel și tăios de la te­le­vi­zor și cel de acum.

„Ai omorît oameni, bă!”

„Zici că e o legumă”, spunea o femeie curioasă să vadă care e cauza de s-au adunat atît de mulți jur­naliști. Șerban Huidu a ieșit de la Parchet așa cum a intrat, cu a­ce­eași stare. A vor­bit doar avoca­tul lui, Ioan Mân­ji­nă, scurt: „A de­rapat pe contrasens, nu mai ți­ne mi­te ce viteză avea”. Înainte de a în­chi­de portiera i-a strigat un tre­că­tor: „Ai omorît oameni, bă!”. Huidu n-a a­vut nici un gest.

În aceeași zi, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție dă un co­mu­nicat în care spune că din probe­le pe care le-au strîns, reiese că ma­șina condusă de Șerban Hui­du a pătruns pe contrasens dato­ri­tă nea­dap­tă­rii vitezei la con­di­ții­le de drum. Mai tîrziu, la televizor apare știre: „Șerban Huidu a plîns atunci cînd s-a întîlnit cu ru­dele uneia dintre victimele ac­ci­dentului.”

Închisoare cu suspendare

Ieri, potrivit unor apropiați, Huidu a vorbit cu avocații rudelor celor care au murit în accident. „A reușit să ia legătura cu toți reprezentanții familiilor. Șerban face tot posibilul să fie alături de ei și dorește să-i ajute. Săptămîna a­ceasta vor exista întîlniri și dis­cu­ții cu fiecare în parte”, ne-a de­cla­rat prin telefon, avocatul Ioan Mânjină, apărătorul lui Șerban Hui­du.

Specialiștii în domeniul judiciar spun că dacă va fi găsit vinovat va primi o pedeapsă de în­chi­soa­re cu suspendare. După cum a­răta, probabil nici nu-i pasă. Pe site-urile unor publicații apare ști­rea că nu va mai fi cîrcotaș și că vrea să se retragă din viața publi­că. În cîteva secunde, viața lui Șer­ban Huidu s-a transformat într-un coșmar.

Ionuț FANTAZIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top