Informatică predată de Obama
Punctul pe VIP 9 martie 2014 , de Iulian BÎRZOI Niciun comentariu la Informatică predată de Obama 1Tuturor ne place să ne uităm la seriale. Fie că-i vorba de o zi înaintea examenelor finale sau că ceasul bate ora 4.00 dimineața, nimeni nu s-ar îndura să scape finalul din Big Bang Theory pentru a-și mulțumi somnul. Iar regula este valabilă și atunci cînd ești președintele Statelor Unite ale Americii. Într-un articol de acum cîteva luni, Barack Obama recunoștea că atunci cînd se întoarce de la Biroul Oval urmărește Game of Thrones, Boardwalk Empire sau Breaking Bad despre care i-a instruit pe cei din jurul său să nu-i dea spoilers, deoarece a rămas în urmă. Totodată, glumind, spunea că „tipul ăsta rezolvă multe lucuri” făcînd referire la protagonistul din House of Cards, Frank Underwood, pe care este „puțin invidios”.
De aceea, președintelui i-a fost oferită șansa să apară într-un nou show de televiziune, care i-a pus pe jar pe americani. Este vorba despre Cosmos: A Spacetime Odyssey, care este un remake al unui serial popular al anilor ’80 ce avea misiunea de a populariza știința și cercetarea – Cosmos. În serialul original prezentatorul Carl Sagan și-a făcut treaba atît de bine, încît Societatea Americană Astronomică acordă anual o medalie în numele său.
Deși premiera care va fi redată în 181 de țări pe 220 de canale a avut loc duminică 9 martie, cei de la Casa Albă au avut șansa să vadă cu o săptămînă mai devreme primul episod. Iar președintele a fost atît de impresionat încît într-un clip ce introduce Cosmos: A Spacetime Odyssey, Obama invită spectatorii să exploreze noi frontiere și să-și imagineze „posibilitățile nelimitate ale viitorului”.
Un alt motiv pentru care președintele a ales să facă respectivul clip se datorează probabil și interesului pe care acesta îl are pentru știință și cercetare. Iar aici este de reamintit că în decembrie anul trecut acesta îi îndemna pe americani să învețe informatica. „Nu cumpărați un joc pe calculator. Creați unul. Nu copiați o aplicație, ajutați să o concepeți. Nu te juca pe telefon, programează-l”. Această inițiativă pare un pas bun avînd în vedere că rata șomajului din Statele Unite a crescut la 6.7%. După cum spunea și acesta, oricine poate învăța limbaje de programare, chiar și oamenii străzii, un caz concret fiind cel al lui Leo Grand, care după ce a învățat cum se face a realizat o aplicație pentru platformele Android și iOS.
Adaugă un comentariu