Buchete de varză decorativă
De pe scena Iașului 1 noiembrie 2017 Niciun comentariu la Buchete de varză decorativă 35Expoziția „Flori de toamnă” de la Grădina Botanică din Iași a fost deschisă în acest weekend, iar sera în care a fost festivitatea de deschidere aveai impresia că e o grădină în mijlocul verii. Vernisajul expoziției a avut loc sîmbătă, de la ora 11.00, gazda întîlnirii fiind prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice. La această întîlnire au participat și prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), dar și profesori de la mai multe specializări ale UAIC. De asemenea, printre invitații care au participat la eveniment au fost și directori sau reprezentanți de la alte grădini botanice din țară, dar și un număr mare de ieșeni.
Iar dacă florile și verdele din seră nu te-au făcut să te simți ca în mijlocul verii, micul concert pregătit de către Essenza Quartet a amintit de serile leneșe de mai. Cele patru tinere au susținut un moment muzical de aproximativ jumătate de oră, moment urmat de prezentarea expoziției, dar și de intervenții ale invitaților. „Acesta este un moment așteptat cu deosebită nerăbdare de toți cei care iubesc florile, este un eveniment care se înscrie în ciclul de manifestări dedicate Zilelor Universității «Alexandru Ioan Cuza», iar florile acestea reprezintă semnul de recunoștință pe care angajații Grădinii Botanice îl aduc Almei Mater Iassiensis”, a menționat Cătălin Tănase, directorul Grădinii la deschiderea evenimentului.
În cadrul expoziței „Flori de toamnă” de anul acesta, publicul are ocazia să admire diferite soiuri de crizanteme, tufănele, dovleci sau varză decorativă, toate cultivate în Gradina Botanică. Varza decorativă a atras atenția tuturor, ba chiar a convins pe unul dintre vizitatori ca la nunta lui buchetul miresei să fie din varză.
Cei care vor ajunge în aceste zile în Grăduna Botanică vor putea admira 110 soiuri de crizanteme de diferite culori, 125 de soiuri de tufănele, care au fost așezate în tot felul de aranjamente și mozaicuri florale, 130 de eșantioane de fructe și semințe. De asemenea, pot vedea și o expoziție de ardei decorativi, cu 110 soiuri ale genului Capsicum și 10 din cele 30 de specii ale genului Capsicum, printre care și soiul „Carolina Reaper”, care a intrat în Cartea Recordurilor în 2013 ca fiind cel mai iute soi de ardei cunoscut pînă la acel moment.
Adaugă un comentariu