Orașul din smarald gri
Ascultă de (la) noi 12 martie 2013 Niciun comentariu la Orașul din smarald gri 4Deși au trecut patru ani pînă să-și lanseze un nou album, băieții de la The Tossers au scos în ajunul zilei sfîntului Patrick compilația „Emerald City”, care se vrea a fi o celebrare a ceea ce consideră ei că înseamnă să fii irlandez. Din păcate, însă, tot ce reușesc este să producă 14 piese asemănătoare cu unele scoase deja de trupe ca Dropkick Murphys, Flogging Molly sau The Rumjacks.
„Emerald city”, la prima ascultare, nu pare să aibă nici o problemă, cîntecele sînt jucăușe, au un ritm foarte energic, iar ca o compilație de piese punk-irlandeze urmează foarte bine acest stil născut în anii ’80. Doar că este generic, cîntînd din nou despre spiriduși tulburați sau whiskey, iar pentru un gen de muzică care îmbină folk-ul tradițional cu rock-ul punk, sunetul care iese din instrumentele cîntăreților pare scos fără vlagă. Piese precum „Where the Beer and Whiskey Flow” (n.r. „Unde curge berea și whiskey-ul”), „Here’s to a drink with you” (n.r. „La o băută cu tine”) sau „St. Patrick’s Day” (n.r. „Ziua Sfîntului Patrick”), par amuzante la început, dar la a treia sau chiar a patra ascultare, suportînd aceleași versuri despre bețivani care se distrează pe un acordeon la fel de amețit, nici măcar nu-ți vine să te mai chinui cu nervii.
Din fericire, însă, monotonia nu a infectat chiar toate piesele și se mai găsesc unele bijuterii prin blocul anost și gri al acestui CD. „The Rover” (n.r. „Vagabondul”), „USA”, „Wherever you Go” (n.r. „Oriunde ai merge”) ies în evidență pentru că versurile lor au o oarecare tematică, deși nu este una prea originală pentru acest gen. Imigrantul irlandez, care o duce greu, dar încearcă din răsputeri să-și întoarcă viața fără să uite părțile importante ale acesteia. Oamenii din jur și momentele petrecute cu ei.
Poate că e vina celor patru ani în care au tot așteptat, lăsînd alte trupe să realizeze deja ceea ce The Tossers au făcut în acest album, dar „Emerald City” stagnează în aceleași idei pe care punk-ul irlandez deja le-a explorat.
Adaugă un comentariu