Amintiri cu “flower power”
Mai plați ca ecranul 1 februarie 2010 Niciun comentariu la Amintiri cu “flower power” 1Cît de tare trebuie să fie să fi apucat să vezi episodul IV din Star Wars cînd a apărut prima dată în cinematografe, dacă se poate la drive-in, la volanul unul Oldsmobile Vista Cruiser cu o caroserie care seamănă cu lemnul de stejar? Să porți ii înflorate fără să creadă cineva că ești fan Laura Lavric, flori in păr si blugi evazați, să fumezi iarbă la discreție, Led Zeppelin să fie iar pe val, eventual John Lennon să fie viu.
Difuzat dimineața pe HBO Comedy, „That ’70 show” e aparent un sitcom despre adolescenti. Toată diferența este că acești adolescenți trăiesc în anul 1976. Mai exact în pivnița lui Eric Forman, din minusculul orășel Point Place din Wiscounsin, locul unde, invitați sau nu, își petrec majoritatea timpului făcînd, în mare parte, nimic. Eric e un adolescent tipic: părinți mai interesați de soarta lui decît și-ar dori să fie și pasionat de benzi desenate și “Planeta Maimuțelor”. Este cam slab pentru vîrsta lui și îndrăgostit iremediabil de vecina lui, Donna, o feministă convinsă.
Hyde, prietenul lor rebel, cu favoriți, ochelari de aviator, blugi rupți e cel de care trebuie să te ferești cînd zîmbește pentru că o face doar cînd a făcut ceva ce nu ar fi trebuit si care va necesita reparații. Kelso, idiotul june prim cu o pasiune pentru majoreta Jackie, o tînără încîntătoare cu creierul ocupat în întregime de pantofi, muzica disco pe role și pompoane. Alături de Fez, elev străin cu tendințe ușor perverse și cu accent hispanic, grupul de șase își ocupă timpul trecînd dintr-o încurcătură lipsită de logică în alta. Totul este condimentat de sarcasmul sec al tatălui lui Eric, Red Forman, un familist convins, tată autoritar și un soț iubitor, pentru care oricine nu se încadrează în principiile sale sănătoase de viață, e un „dobitoc notoriu”.
Fie că fug din oraș la un concert, descoperă un butoi de bere în mijlocul străzii și petrec restul zilei plănuind o petrecere, se pregătesc pentru un bal care oricum nu va ieși cum au plănuit sau vînd negrese cu ingrediente speciale comitetului de părinți, acest serial trebuie privit mai profund de atît, și anume ca o monografie simpatică a unei decade după care mulți dntre noi suspină.
Alexandra PANAETE
Adaugă un comentariu