Cenușăreasa sportivă

1001 de măști Niciun comentariu la Cenușăreasa sportivă 9

Din spatele scenei țîșnesc în fața juraților cinci băieți îmbrăcați la patru ace, care încearcă să imite mișcările u­nor bărbați sexy pe melodia Oliver Twist a celor de la D’Banj. Fetele care îi privesc de la balconul clubului Skye ți­pă entuziasmate și aproape fluieră a­tunci cînd mîinile și picioarele lor se a­gi­tă tot mai îndrăzneț. Sub luminile co­lorate care se mișcă amețitor în toate di­recțiile, crinolinele fetelor care apar pe scenă pe melodia Single Ladies se un­duiesc și atrag atenția partenerilor ca­re le prind de mijloc. Balul Facultății de Educație Fizică și Sport este prezentat ca o desprindere dintr-un basm cu prinți și prințese și nu dintr-o poveste cu atleți și sportivi. Te simți însă ca la o pri­mă întîlnire, în care fiecare dintre par­teneri încearcă să îl impresioneze pe celălalt cu ceea ce știe să facă.

Proba de aptitudini trezește în min­tea fetelor ideea de competiție, tre­cînd dincolo de clasicul cîntat sau dan­sat. Îmbrăcată în kimono de culoare al­bas­tră, una dintre concurente arată par­tenerului ei că artele marțiale pot fi considerate mișcări elegante. Este com­pletată de o rivală de a sa care dan­sează din buric în stil oriental, a­run­cînd ocheade partenerului său din spatele cortinei. Răspunsul acestuia es­te un moment de scrimă artistică, de­ghizat în muschetar sau un număr de jonglerii cu o minge aruncată din pu­blic. Pentru că etapa de cucerire pre­supune cunoașterea cît mai a­pro­fun­dată a celui de lîngă tine, pe o mă­su­ță care este împinsă discret de doi bă­ieți sînt așezați cinci pantofi diferiți, ai concurentelor. Iar partenerii lor tre­bu­ie să ghicească care dintre cele în­tin­se acolo îi aparține partenerei. „Cine nu ghicește are două…întrebări, ce cre­deați?” spune amuzat prezentatorul aș­teptînd o aprobare care să-i dea cu­raj din partea fetelor.

În schimb, ele chicotesc ana­li­zînd­u-și din ochi pantoful și sperînd să se tran­s­­for­me măcar pentru cîteva clipe în Ce­nușărese. Și pentru că doar unul din­tre ei reușește să își închipuie în ca­re pantof ar încăpea piciorul par­te­ne­rei, ceilalți rămîn în dreapta pre­zen­ta­to­rului care îi chinuie cu întrebări ce le tran­sformă culoarea obrazului în tran­da­firiu. „De ce pîinea este la genul fe­mi­nin, iar cozonacul la masculin?”, în­trea­bă prezentatorul, însă este acope

rit de publicul care rîde cu mîinile atîrnate peste balustradă. „Cozonacul are rahat, de asta”, răspunde unul din­tre concurenți, fiind completat de chi­co­tele complice ale fetelor din public și de șuierăturile băieților care strigă „pentru că are ouă mă, ouă.” Proba cunoașterii ne-a convins că băieții nu-și cunosc partenerele îndeajuns și că tot prin mînuirea armelor albe precum spada și sabia reușești să o cucerești. Asta dacă și ea îți răspunde cu un dans din buric.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top