Consolarea tristă a nopților din Skye

1001 de măști Niciun comentariu la Consolarea tristă a nopților din Skye 31
Consolarea tristă a nopților din Skye

Pe măsură ce te apropii de Skye, lași din entuziasm și-ncepi să te gîn­dești cu groază că nu ți-ai făcut rezer­vare și că s-ar putea să rămîi pe lîngă. E vineri seara și aici se ține un „Greek Party”. Mintal, deja te și închipui stînd prin preajmă, zgri­bu­lit de frig și cu urechile lipite de ușa de sticlă. Alungi imaginea su­pă­rătoare cu mîinile-ți fictive și intri. Simți cum fîșii de căldură ți se su­dea­ză de piele și încropești automat un zîmbet. Îi dai geaca tipului cu ume­ra­șe și, în timp ce urci cele cîteva trep­te, te-apuci să fredonezi „I need a do­llar dollar, a dollar is what I need”, odată cu Aloe Black.

Cînd să ajungi în ceea ce ai fi crezut că e miezul petrecerii, balo­na­șul cu entuziasm se dezumflă su­bit. E puțin peste miezul nopții, iar înăuntru sînt cel mult zece oameni, asta dacă-i pui la socoteală și pe barmani. E o priveliște tristă, mai ales dacă ai venit aici să găsești companie, iar de distrat, nici că mai încape vorba. În orice caz, dacă pînă acum n-ai apucat să studiezi designul interior al niciunui club și-aveai o curiozitate nestăvilită să faci așa ceva, numai că-ți era imposibil din cauza oamenilor, seara asta era șansa ta.

Îți iei un suc și te gîndești să te așezi undeva, oriunde. Ai de ales între: niște canapele albe și triste, un locșor pe-undeva, pe sus, și alte canapele triste – de data asta maro­nii. Cîntărești bine opțiunile, ajun­gînd la concluzia că, în caz de aglo­merație, cele maronii sînt mai aproa­pe de ieșire. În plus, nu se vede nici rău. Te duci, te faci comod și-ți um­pli gura cu Fanta, măcar acum cînd nu te vede nimeni. Te agăți cu pri­vi­rea de balustrada argintie și urmă­rești pentru cîteva clipe mișcările anemice ale unui grup restrîns de fete. Te plictisești repede, așa că schim­bi unghiul: jos, pe suprafața podelei, plutește sfîrșit cuvîntul „skye” pe care îl vezi cînd portocaliu, cînd verde, cînd alb. Undeva la stînga, într-un colț ferit de lumi­nă, patru oameni stau lipiți unii de alții și fiecare are un telefon în mînă. Timeline-ul Facebook-ului li se re­flec­tă pe fețe, iar un deget arătător stă suspendat în aer: „să-i dau like, să nu-i dau; îi dau”.

Muzica e o consolare tristă. Te gîndești la serile în care erai copil și cînd, rămas singur acasă, aprin­deai toate becurile din casă, deschideai televizorul pe un post de muzică și dădeai volumul la maximum, amă­gin­du-te în felul ăsta că nu ești singur. Te-aduni de pe canapea și-ți spui că mai bine pleci. Cu puțin noroc, ai putea improviza o petrecere mai veselă în cămin. Doar să-și aducă Alex laptopul; el e singurul care are manele în playlist. „Înghesuiala nu-i azi aici, e la moaște”- îi spune un bodyguard celuilalt, în timp ce din boxe răsună „It’s my birthday, It’s my birthday”, în mod repetat. Will. I. Am știe el ce spune.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top