Cu ochii la stele
Opinia de la centru 28 februarie 2012 Niciun comentariu la Cu ochii la stele 1Putea să moară lumea, să cadă meteoriți fix peste casa mea, să trebuiască să plec la școală de la ora șase. Ceasul nu mai suna după ce se crăpa de ziuă, ci la ora trei. Era seara Oscarurilor, o seară în care într-un sat din Neamț, în creierii nopții, o lumină palidă pîlpîia la geam – lumina de la televizor.
Magic este clișeul care descrie cel mai bine nebunia unei premiere care s-a împrăștiat cu ecou în toată lumea. Atunci îi vedeam pe actorii generației mele și pe seniorii generației mamei mele cum pozau pe covorul roșu. Ceremonia în sine, o nebunie hollywoodiană, pălea în fața covorului roșu.
Ca la o nuntă regală, ca să poți face față discuțiilor cu colegele de clasă a doua zi, era mai mult decît important să știi care ce-a purtat. Pe lîngă cel mai bun film, miliardele de ochi ofereau un singur și cel mai important Oscar: pentru cea mai bine îmbrăcată domniță.
Cerul cade pe noi. La propriu. Cercetători din SUA au observat că plafonul norilor s-a apropiat de pămînt să ne strivească. Și ăsta ar fi semnul că se apropie o nouă glaciațiune, și asta înainte de a ajunge să mă bucur măcar un an de pensie. La noi problema mare e cearta pe candidaturi la primăria Capitalei. Becali, Voiculescu, Diaconescu, cele mai colorate nume din politica noastră s-au ciondănit azi, ațîțați de Elena Udrea. Pentru mine nu există știre mai importantă azi decît că în seara asta, pe un covor roșu, cele mai frumoase femei ale lumii vor defila în rochii care mai de care mai fistichii. Și că filmele pe care le-am furat și le-am văzut online ar putea să primească o statuetă. Cele pe care n-am apucat să le văd și sînt nominalizate, sigur vor fi următoarele.
Industrie mai puternică nu există. E ca o religie universală cu 7 miliarde de adepți, iar Hollywood e Catedrala Neamului.
Se subînțelege că filmele de Oscar devin succes de box-office. Asta înseamnă un izvor de bani, un fel de cotizații care se adună de la cei care vin la cinema. Așa că cerul poate să aștepte. În noaptea Oscarurilor, știrea că norii cad peste noi se traduce astfel: stelele sînt mai aproape de noi.
Andreea ARCHIP
Adaugă un comentariu