Onduleurile se țin cu latino și operetă

Povești fără timbru Niciun comentariu la Onduleurile se țin cu latino și operetă 209

În 2008 cînd echipa „Megastar” făcea preselecții, căutînd voci în toată țara, ea nu s-a lăsat descurajată. Alexandra Crăescu, fata cu părul creț din micul oraș Moinești, s-a prezentat la audiții. „Am participat nu doar cu speranța că voi cîștiga, ci ca să și capăt experiență, să mă fac cunoscută lumii întregi și să-mi dezvălui dragostea pentru muzică.” Același motiv l-a avut cînd a participat la cea de-a patra ediție a concursului Vocea României și a intrat în echipa Loredanei Groza. „Acolo totul se bazează pe show și pe audiență, pe cînd la Megastar am contat și noi, oamenii din spatele vocii. În plus, acesta a fost concursul care m-a marcat. Am văzut ce înseamnă cu adevărat să fii în priză, să fii sub lumina reflectoarelor tot timpul și să fii impecabil continuu ca om, ca artist, ca interpret.”

Alexandra e bucuroasă că a apucat, la 24 de ani, să cînte alături de Marius Nedelcu de la Akcent, Ștefan Banică și Tudor Chirilă. Iar colaborarea cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” i-a deschis o portiță și spre scenele din străinătate. La teatrul din Budapesta a susținut un recital alături de actorul japonez Onoda Ryunosuke „Este un tînăr foarte talentat și cu un bun simț ieșit din comun. De profesionalism nici nu mai vorbim. A fost un pic dificil pentru că nu vorbea engleză, dar avea translator. A fost o adevarată provocare pentru mine să cînt un duet în germană și japoneză”, povestește amuzată Alexandra. A cîștigat atunci, în 2013, trofeul, cu piesa „I dreamed a dream” din musicalul „Les Miserables”. „Aveam de ales între arii din «Rebecca si Rudolf», dar am decis că prin această piesă mă pot exprima așa cum îmi doresc. După ce am ascultat-o prima dată, am știut că e perfectă!”.

Un zîmbet pînă în finală

Printre buclele roșii răsare un zîmbet de învingătoare, cuvînt după cuvînt. Nu a trecut de preselecțiile Eurovision de anul acesta, dar sigur va mai participa. Între timp mai dă o notă de feminitate pieselor celor de la Direcția 5. „Am tras voci pe al­bumul de anul trecut «Zîmbetul face minuni» și pe piesa «O fată ca ea». M-au chemat ca de obicei să îmbrac piesa «cum știu eu mai frumos», cum spune Marian Ionescu și a ieșit această baladă superbă.”

Scena a devenit parte din viața ei și încearcă să fie mereu cît mai aproape de ea. De aceea a devenit solista trupei Americas cu care cîntă prin localuri din întreaga țară. „Alexandra de pe scena operei și Alexandra din trupă sînt de fapt una singură, care încearcă să fie o profesionistă în ambele cazuri”. Concertele Americas sînt un bun prilej de a-și lansa propriile piese, pentru că uneori versurile îi ies și ei din suflet.

„Pe viitor voi compune cît mai multe piese. Este o piesă de vară care sper că va a­vea un impact pozitiv asupra oamenilor”, spune Alexandra cu emoție în glas. Sin­gurul lucru care îi umbrește uneori zîmbetul zi de zi este faptul că, spune ea, ta­lentele adevărate sînt îngropate sub lumina oamenilor deveniți vedete peste noapte. Cu toate astea, o să se-ntoarcă în fața juriului, la Eurovision, în fiecare an, doar-doar va ajunge să cînte, undeva, pentru România.

de Ana-Maria BUCUR

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top