De ziua ei, Biblioteca a renăscut online
Academia de gardă 10 noiembrie 2014 Niciun comentariu la De ziua ei, Biblioteca a renăscut online 25Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Mihai Eminescu” din Iași a împlinit 175 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în perioada 6-8 noiembrie s-au derulat festivități în cadrul Colocviului Național de Biblioteconomie, care a fost divizat în trei secțiuni: „Bibliopolis Iassensis MMXIV”, „Scriitorii și Biblioteca” și „Biblioteca în campus: Management și provocări în societatea cunoașterii”.
La ceremonia de deschidere care a avut loc în Aula BCU au participat Gheorghe Teodorescu, directorul general al BCU, Mr. Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii în România, prof. univ. dr. Vasile Işan, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, prof. univ. dr. Daniel Condurache, prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, prof. univ. dr. Vasile Vîntu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” şi Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.
Dincolo de fila cărții
Fiecare din invitații de onoare au vorbit despre importanța bibliotecii ca fiind o necesitate, menționînd că cititorul este concomitent om al bibliotecii și beneficiar al acesteia, despre exigențele societății și digitalizare. La sfîrșitul ceremoniei de deschidere a avut loc concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Universităţii de Arte „George Enescu”.
La biblioteca din campusul Codrescu au fost prezenți invitați străini de la bibliotecile centrale universitare din alte țări, precum José Augusto Cardoso Bernardes, Universitatea din Coimbra, Portugalia, carew a suținut conferința „La Bibliothèque: allégorie de l’Université” și Julien Roche, Directorul Bibliotecii Universitare din Lille, Franța. În cadrul comunicărilor s-au discutat dacă programele bibliotecilor universitare din alte țări sînt aplicabile și pentru România.
„Orice instituție publică se străduiește să țină pasul cu noile tendințe. Cititorii nu mai trag către fila cărții și doresc totul online. Am luat-o și noi pas cu pas, cu introducerea permiselor online ca lumea sa nu stea la coadă. Ne străduim să oferim alternative, pe lîngă lectură să venim cu diverse concerte, expoziții de carte, expoziții de tablouri, adică în aceeași clădire să de încadreze cît mai multe lucruri interesante, care ating frumosul, arta și cultura”, a declarat Nicoleta Zberea, Departamentul de promovare a BCU.
Adaugă un comentariu