De ziua ei, Biblioteca a renăscut online

Academia de gardă Niciun comentariu la De ziua ei, Biblioteca a renăscut online 25
Biblioteca Centrală Universitară a împlinit 175 de ani de la înființare.

Biblioteca Centrală Univer­si­ta­ră (BCU) „Mihai Eminescu” din Iași a împlinit 175 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în perioada 6-8 noiembrie s-au derulat festivități în cadrul Colocviului Național de Biblioteconomie, care a fost divizat în trei secțiuni: „Bibliopolis Iassensis MMXIV”, „Scriitorii și Biblioteca” și „Biblioteca în campus: Management și pro­vo­cări în societatea cunoașterii”.

La ceremonia de deschidere ca­re a avut loc în Aula BCU au par­ticipat Gheorghe Teodorescu, directorul general al BCU, Mr. Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii în România, prof. univ. dr. Vasile Işan, rectorul Univer­si­tăţii „Alexandru Ioan Cu­za”, prof. univ. dr. Daniel Condurache, pro­rec­tor al Uni­ver­si­tăţii Tehnice „Gheor­ghe Asachi”, prof. univ. dr. Vasile Vîntu, rectorul Uni­versității de Științe Agricole și Me­dicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” şi Cristian Adomniţei, pre­şe­din­te­le Consiliului Ju­de­ţean.

Dincolo de fila cărții

Fie­care din invitații de onoare au vor­bit despre importanța bibliotecii ca fiind o necesitate, men­țio­nînd că cititorul este concomitent om al bibliotecii și beneficiar al acesteia, despre exigențele so­cie­tății și digi­talizare. La sfîrșitul ceremoniei de deschidere a avut loc concertul sim­fonic susținut de Orchestra simfonică a Univer­si­tăţii de Arte „George Enescu”.

La biblioteca din campusul Co­drescu au fost prezenți invitați stră­ini de la bibliotecile centrale universitare din alte țări, precum José Augusto Cardoso Bernardes, Universitatea din Coimbra, Portugalia, carew a suținut conferința „La Bibliothèque: allégorie de l’Université” și Julien Roche, Directo­rul Bibliotecii Universitare din Lille, Franța. În cadrul co­mu­ni­că­ri­lor s-au discutat dacă progra­me­le bibliotecilor universitare din al­te țări sînt aplicabile și pentru Ro­mâ­nia.

„Orice instituție publică se stră­duiește să țină pasul cu noile ten­din­țe. Cititorii nu mai trag către fi­la cărții și doresc totul online. Am luat-o și noi pas cu pas, cu introdu­cerea permiselor online ca lumea sa nu stea la coadă. Ne străduim să oferim alternative, pe lîngă lec­tu­ră să venim cu diverse concerte, expoziții de carte, expoziții de tablouri, adică în aceeași clădire să de încadreze cît mai multe lucruri interesante, care ating frumosul, arta și cultura”, a declarat Nicoleta Zberea, Departamentul de promovare a BCU.

Autor:

Laura JITARIUC

În speranță că modesta mea contribuție ca tînăr să fie una productivă, mă străduiesc să fiu onestă, activă, adevărul fiind întotdeauna punctul meu de pornire și spre care tind mereu.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top