Competiția în care știința este explicată în trei minute

Academia de gardă Niciun comentariu la Competiția în care știința este explicată în trei minute 10
Competiția în care știința este explicată în trei minute

Săptămîna viitoare, marți, 26 aprilie, va avea loc concursul FameLab organizat de British Council, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și cu Cheltenham Festivals. Faza regională a competiției de comunicare și științe se va desfășura începînd cu ora 11.00, în Sala Ferdinand, din Corpul A, al UAIC.
Proiectul FameLab își propune să găsească tineri studenți capabili să abordeze teme captivante din domeniul științei și tehnologiei, pe care să le prezinte ulterior într-o manieră proprie publicului larg.

Prezentările vor trebui să aibă o structură cît mai captivantă, care să poată fi prezentată în cel mult trei minute. Acestea vor fi supuse jurizării unor personalități din mass-media și domeniul științei, iar la final cele mai bune vor fi premiate cu un masterclass de comunicare susținut atît de experți britanici, cît și de români. Marele premiu la finala FameLab România va consta, pe lîngă ocazia de a reprezenta țara la faza internațională, din luna iulie, din cadrul Festivalului de știință de la Cheltenham, și într-o călătorie în Marea Britanie. Proiectul se adresează elevilor din liceele din întreaga țară, studenților, profesorilor de științe, cadrelor medicale și universitare, cît și cercetătorilor, cu vîrste cuprinse între 18-35 de ani.

Festivalul se află la cea de-a IX-a ediție, faza regională des­fă­șu­rîn­du-se în perioade distincte în orașele universitare. Astfel, pe 8 aprilie va avea loc în Timișoara, la Universitatea Politehnică, 15 aprilie, 18 aprilie, respectiv 21 aprilie în București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Sediul British Council și Universitatea Politehnică București, în Cluj Napoca ziua din luna aprilie nu a fost stabilită, însă va avea loc la Universitatea „Babeș Bolyai”, iar în ultima săptămînă a lunii în Iași, la UAIC. Înscrierile se fac pe pagina oficială a proiectului, iar formularele se pot trimitecu cel puțin 24 de ore înaintea preselecției pe adresa famelab@britishcouncil.ro.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top