Proiect cu trasee turistice în turismul ieșean

Academia de gardă Niciun comentariu la Proiect cu trasee turistice în turismul ieșean 42
Proiect cu trasee turistice în turismul ieșean

Facultatea de Geografie și Geologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” găzduiește, de pe 20 octombrie, un proiect, în colaborare cu Norvegia, ce are ca­ scop realizarea de trasee turistice tematice în Iași. „În ur­ma discuției cu mai multe agenții de turism din Iași și­ a problemelor care s-au regăsit în candidatura Iașului pen­tru Capitală Europeană Culturală, am decis că Ia­șul­ a­re nevoie de un proiect, de trasee turistice. Ne pro­punem să conturăm cinci trasee tematice: traseul u­ni­rii, artelor, comunismului, evreiesc și traseul religi­os”,­ a precizat lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Fa­cul­tății de Geografie și Geologie. Din suma totală a pro­ie­ctului, o treime este destinată achiziționării materia­le­lor informative ce vor fi distribuite în oraș și maximum­ o cincime reprezintă cheltuielile pe care le realizează per­sonalul.

Colaborarea cu Norvegia are ca obiectiv îm­păr­tă­și­rea de informații între studenții norvegieni și ro­mâni­ prin crearea unor ateliere de lucru la Iași și a unor seminarii în Volda și orașul Alesund din Norvegia. La ­mijlocul lunii noiembrie, echipa care a demarat pro­ie­ctul împreună cu patru studenți de la Facultatea de Geo­grafie și Geologie vor pleca în Norvegia, urmînd ca a­poi, la finalul lunii noiembrie, studenții din Norvegi­a­ să vină în Iași.

„Pînă pe 1 februarie, noi împreună cu cei­ patru studenți din proiect și alții 15 care ne oferă ajutorul și, poate, și sprijiniți de agențiile de turism din Iași, tre­buie să încheiem proiectul ce are o finanțare de 49.000 de­ euro”, a mai declarat lect. univ. dr. Mihai Bulai.

Dosarul proiectului „Interface-is” a fost depus în lu­na august a acestui an de către lect. dr. Mihai Bulai, cer­cet. dr. Lucian Roșu și asist. cercetător drd. Alexandra Ce­han, cîștigînd finanțarea prin programul „EEA Gran­ts” care se demarează în cooperare cu „Volda University College” din Norvegia. Studenții din cadrul Fa­cul­tății de Geografie și Geologie demarează, în prezent, un­ alt proiect care constă în realizarea unor tururi turi­­sti­ce gratuite de către studenți de la specializarea „Geografia Turismului”.

Lansarea proiectului a avut loc pe 20 octombrie, urmînd a fi desfășurat pe o perioadă de trei luni, octombrie 2016 – ianuarie 2017.

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top