Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a inaugurat Centrul de Limbi Moderne și Integrare Culturală
Academia de gardă 6 iunie 2017 Niciun comentariu la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a inaugurat Centrul de Limbi Moderne și Integrare Culturală 102Miercuri, 31 mai, a avut loc inaugurarea Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași. Festivitatea de deschidere a avut loc la sediul centrului, Casa Milescu, o veche casă boierească renovată și modernizată pentru desfășurarea noilor activități interculturale. „Trebuie să recunosc faptul că acest centru a fost un proiect demarat cu ceva timp în urmă, unul interesant, la care universitatea a participat nu numai material, ci și cu sufletul. Astfel realizăm două lucruri – obținem spații destinate unor activități didactice pentru universitate și redăm această importantă clădire patrimoniului orașului Iași”, a menționat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași. Acesta a amintit și faptul că în Casa Milescu a fost adăpostită de-a lungul timpului tipografia, catedra militară pentru studentele de la Medicină și că, în viitor, rolul ei va fi cel de a îmbina aspectele existente din trecut cu elementele moderne, care conferă niște condiții potrivite pentru desfășurarea unui act didactic de înaltă calitate.
La festivitatea de inaugurare, reprezentanții UMF Iași au oferit diplome de excelență, în semn de mulțumire, persoanelor care au susținut construirea centrului. Astfel, printre cei premiați s-au numărat Mihai Chirica, primarul Iașului, conf. univ. dr. Claudia Dinu, responsabilă a Centrului de Reușită Universitară, prof. univ. dr. Anca Colibaba, coordonatoarea activității didactice a disciplinei Limbi Moderne și Limba Română ca Limbă Străină, prof. univ. dr. Dana Baran, coordonatoarea activității didactice a disciplinei Istoria Medicinei, arhitectului Daniel Vișan și inginerului Ioan Cordun.
Turul de vizitare al clădirii a fost urmat de discursuri ale reprezentanților studenților români și de trei scurte reprezentanții teatrale ale studenților străini, în limba română, despre relația medic-pacient. În timpul sketchurilor comice, intitulate „Glottodrama”, studenții au împărțit celor prezenți în public cărți de joc Dixit, care au trebuit, în momentul proiecțiilor unor compilații de filmări ale studenților vorbind în diverse limbi străine, să fie corelate cu mesajele video transmise. Evenimentul a fost încheiat cu o masă rotundă, pe tema „Strategii lingvistice și culturale în managementul universitar”.
Adaugă un comentariu