Prea multe emoții? Sunați la 112

1001 de măști Niciun comentariu la Prea multe emoții? Sunați la 112 0

„Băi mamă, unde-i Cristina? Tre­buie să o așteptăm și acum? Tot timpul întîrzie, chiar și azi, este culmea”, țipă o tînără la mama sa. Emoțiile cur­sului festiv s-au transformat în stri­găte, pe alocuri lacrimi sau chiar rî­se­­te isterice. Cu tot cu criza econo­mi­că și viitoarele disponibilizări, ti­ne­rii de la Administrație Publică (Fa­cultatea de Economie și Admi­nis­trarea Afacerilor) s-au întîlnit luni – mai mult sau mai puțin optimiști – la Casa de Cultură a Stu­denților, la ultima strigare a catalogului.

La ora zece, sala Gaudeamus e­ra deja plină, iar părinții rămași pe di­nafară încercau să-și găsească loc printre rînduri și pe scări. După o oră de întîrziere, nici urmă de vreun ca­ta­log sau chipiu aruncat în aer. „Hai cu petrecerea”, se auzea de la rîn­du­ri­le din spate. Reacția a venit de pe scenă, din gura unuia dintre organizatori: „Cei care stau în picioare tre­buie să părăsească sala”.

Nu de alta, dar exista pericolul de incendiu și pompierii nu și-au dat acordul (pesemne că din cauza emo­ți­ilor ar fi putut lua foc diplomele). Iar părinții, mai curajoși ca nicioda­tă, ar fi putut să îndure orice flacără numai să-și vadă odraslele cum du­ceau la bun sfîrșit investiția celor trei ani.

Absolvire în șir indian

„Eu nu mai vreau, nu îmi mai pa­să de cursul lor festiv și gata. Eu plec, unde-i aia să-i dau roba?”, se auzea de la una din intrările laterale a sălii Gaudeamus. Aproape isteri­că, tînăra cu pricina a început cu a­menințările și, alături, a acompaniat-o o altă domnișoară spunîndu-i mai­că-sii că „niște proști și s-au adunat cu toții aici, deodată”. Ca și cînd n-ar fi fost de ajuns, pentru a începe, într-un fi­nal, cursul, studenții trebuiau să pă­ră­sească, grupă după grupă, sala, pen­t­ru a mai elibera din locuri.

„Grupa II să iasă afară”, a continuat tînărul de pe scenă. Cine să-l mai contrazică? După o oră jumătate de așteptări și cu puștani și bunicii hi­pertensivi după ei, au început să ia­să din sală (ca să intre după 15 mi­nute din nou).

Într-un talmeș – balmeș de chipi­uri, robe, toci, țipete și rîsete de co­pii, pe scenă urcau studentele ca să-și primească diploma și trandafi­rul galben. „Se mișcă repede, ca pe bandă, la cîți sînt aici”, a conclu­zio­nat o doamnă în timp ce încerca să-i facă poze fiică-sii. După trei încer­cări, i-a dat aparatul bărbatului: „nu o prind, se mișcă prea re­pe­de cu toții”.

După naveta ieșit afară – intrat și primit diplomă, sala s-a golit din ce în ce mai mult. La mo­mentul de „re­member” se pare că fie­ca­re a vrut să-și amin­tea­scă într-un alt fel.

La urma urmei, cine a mers la toate se­mi­na­riile și de unde să-ți cu­noști toți colegii? La te­ra­sa Bel­fast, chipiul re­ze­ma sticla de suc.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top