Mit rural
Pastila de după 1 martie 2011 Niciun comentariu la Mit rural 0Au venit dimineața devreme și fără prea multe vorbe m-au convins să mă urc cu ei în mașină. Părinții și bunica au rămas și ei puțin uimiți de cît de repede s-au petrecut toate, dar așa de mare le-a fost mîndria încît nici n-au stat pe gînduri cînd au fost întrebați dacă-s de-acord ca plodul lor să apară la televizor.
Dintotdeauna am știut că-s talentat, adică așa mi s-a spus, și eu i-am crezut, cum să nu-i cred? Fie că hrăneam găinile cu mai mult spor ca ceilalți frați, eram cel mai vioi duminica, la hora satului, sau cîștigam mereu competiția comunală de cîntat la fluier și drîmbă, calitățile nu mi-au fost niciodată negate de către cei din jur.
Nu în mult timp toată țara a ajuns să-mi aprecieze îndemînările. Și cum să nu fie uimiți cei de la televiziuni, cînd ei abia dacă văzuseră pînă acum o găină, dar să mai știe despre tradițiile noastre? Așa am început, emisiune cu emisiune, apariție cu apariție, punct cu punct de rating, să-mi cîștig faima. Am stat la masă cu Bote, am ieșit în oraș cu Inna și l-am luat la vizualizări pe YouTube pe Perversu’ de pe Tîrgu Ocna. Am călătorit prin toată țara și am împărțit speranță oamenilor simpli, care au fost ca mine odinioară, și i-am convins că și ei pot fi cineva. Au văzut în mine un idol, o fărîmă de speranță, dovada că nu totul e pierdut aici și că în sfîrșit cineva a început să aprecieze talentul, munca, sîrguința.
Am cîștigat, nu premiul cel mare, dar oricum cît să-mi ajungă o vreme banii. Faimă, un ceas, haine noi și parcă viața mi s-a schimbat. Apoi m-am întors acasă. După ceva vreme, locul mi-a fost luat de cineva din alt sat, cu alte talente și ceva mai înalt și mai blond decît mine. M-au uitat și televiziunile, și publicul care acum ascultă pe altul care le spune despre speranță și succes. Am încercat să merg iar la horă, dar mesele cu Fizz m-au îngrășat și-am renunțat repede. Acum dau de mîncare la porci.
Ioan STOLERU
Adaugă un comentariu