În Bază s-au sărbătorit trei ani de AltIași

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la În Bază s-au sărbătorit trei ani de AltIași 6

„Așa cum Iașul e construit pe șapte coline, și AltIași are șapte categorii, iar Iașul nostru începe pe www.altiasi.ro”, deschide Dragoș Bârgăoanu petrecerea de vineri seara, din Bază, menită să celebreze trei ani de cînd există site-ul dedicat oamenilor deschiși la minte. Și, ca publicul să nu simtă că e la orice altă aniversare, categoriile au fost integrate în petrecere. Fiecare editor a purtat cîte un sticker după care să poată fi recunoscut iar, ca la orice eveniment, Fructele Naive i-au îndulcit pe petrecăreți.

Avem două plăci mari de polisti­ren și patru balamale, din care tre­­buie să confecționăm o carte pen­­tru invitații ce-au să vină. An­drei „Ursuleț” ne dă stativul de la chita­ra lui, pentru stabilitate și Anca se întrece în ale caligrafiei să scrie „Rezervat” pe cîteva foi A4. Doar ce-am adus și mascota și, pînă încep să vină invitații, ar fi bine să punem și de-o cîntare.

Teatru și cîntec

Cum intri, pe dreapta, te-aș­teap­tă o carte mare al cărei început de pa­gină întreabă „Cum ar arăta un Alt Iași?” Și cine răspunde la întrebare pri­­mește de la Vali un pahar de suc din „Fructe Naive”.

După introducerea lui Dragoș urmează debutul lui Marius Mitro­fan și Radu Soroceanu, care cîntă cî­teva melodii proprii și coveruri după Led Zeppelin – „Tangerine”, The Who – „Behind Blue Eyes” și Depeche Mode – „Personal Jesus”. Apoi, Silviu Adrian Curuț și Andreea Flavia Cîrlan au susținut un scurt moment de teatru, după care urcă pe scenă Andrei, zis Ursuleț, să ne cînte ceva folk. „Mă regăsesc și eu puțin în următoarea melodie, o să vă dați seama imediat de ce”, ne spune acesta și încep primele note ale piesei „În umbra marelui urs”, de la Phoenix. Cînd ne așteptam mai puțin, Dragoș i se alătură și el lui Andrei și ne mărturisește că știe să cîn­te o singură melodie și ne ia pe toți prin surprindere, începînd să fredoneze „Ți-am dat un inel” a ce­lor de la Holograf.

Mai multe parcări

Pe măsură ce înaintează noa­p­tea, în cartea de la intrare apar tot mai multe păreri despre cum ar trebui să arate un alt Iași: „Cu mai multe flori”, „Cu concerte de jazz și teatru”, „Cu mai multe parcări” sau „Cu centura terminată și un CET mai performant” sînt doar cîteva din dorințele celor care-au trecut vi­neri seara prin Bază. Și cu fiecare ca­tegorie prezentată, cîte un membru al echipei site-ului urcă pe sce­nă să spună cum este să scrie pentru AltIași.

Apoi, pentru că nu putem să ig­no­răm nici categoria „O clădire”, vi­zionăm un clip de nouă minute des­pre „statuile și clădirile din Iași pe lîngă care trecem zilnic, dar pe care mulți dintre noi nu prea le ob­ser­vă”. Cum programul se apropie de final, vine rîndul celor de la Pin­ho­les să urce pe scenă pentru a-și sus­ține recitalul. „Încercăm să nu fa­cem coveruri, deși cîte-odată ne-am dorit”, recunoaște solistul la în­ce­putul concertului.

Cubul fără somn

Din om în om circulă plăcuța cu bula de dialog pe care scrie „Sînt deschis la minte” și cu care toți pe­tre­căreții sînt invitați să facă cîte o po­ză. Concertul e aproape gata dar lu­mea încă nu vrea să plece. În fi­nal, toată echipa AltIași urcă pe scenă în­că o dată pentru ca cei care mai a­run­că cîte un ochi pe site să cu­noas­că editorii, după care petrecerea con­tinuă ca orice noapte de vineri din Bază, cu dans, muzică și bere. Din­tre membrii site-ului, deși toți au fost harnici și voinici, cel mai mult tot mascota a rezistat, care rămîne peste noapte, în magazia din spatele localului.

Autor:

Ioan STOLERU

Secretar general de redacție la Opinia studențească, editor AltIași, colaborator la Suplimentul de Cultură.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top