Candidații pentru funcțiile de decan de la Universitatea de Medicină au fost validați

Academia de gardă Niciun comentariu la Candidații pentru funcțiile de decan de la Universitatea de Medicină au fost validați 37
Candidații pentru funcțiile de decan de la Universitatea de Medicină au fost validați

În intervalul 8 – 11 aprilie, Consiliile Facultăților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gri­go­re T. Popa” din Iași (UMF) au audiat și avizat candidații care vor in­tra în concursurile pentru func­ții­le de decani. Astfel, în urma votu­ri­lor, la Facultatea de Medicină Den­ta­ră, dintre cei patru candidați, prof. univ. dr. Sorin Andrian, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, prof. univ. dr. Monica Tatarciuc și prof. univ. dr. Anca Vițalariu, au fost validați doar doi, aceștia fiind prof. univ. dr. Norina Consuela Forna și prof. univ dr. Monica Tatarciuc.
În cazurile celorlalte trei facul­tăți, consiliile au votat ca toți cei ca­re și-au depus candidaturile la Re­gis­tratura UMF, în in­ter­va­lul 23 – 27 martie, să fie validați pentru a intra în competiție.

Prin urmare, pentru funcția de decan al Facultății de Farmacie vor concura prof. univ. dr. Mihai Apos­tu, prof. univ. dr. Cornelia Geanina Mircea și prof. univ. dr. Lenuța Pro­fire, în timp ce pentru cel al Fa­cul­tății de Medicină Generală vor concu­ra prof. univ. dr. Diana Cim­poe­șu și prof. univ. dr. Ionela Lă­cră­mioara Șerban. „Mi-am depus candidatura pentru această funcție din dorința de a continua excelența în educație, în cercetare și în management, prin atingerea obiectivelor din planul managerial. De asemenea, m-a determinat și credința că pot fi în sluj­ba Facultății de Medi­ci­nă Generală prin munca mea, prin vizibilitatea interna­țio­na­lă și națio­na­lă pe care o am și prin capacita­tea de a coordona o echipă spre succes”, a menționat prof. univ. dr. Dia­na Cimpoeșu.

La Facultatea de Bioinginerie Medicală, cei doi candidați care au intrat în competiție sînt prof. univ. dr. Anca Galaction și prof. univ. dr. Liliana Verestiuc. Aceasta din urmă a precizat că principalul lucru care a determinat-o să intre în cursă a fost activitatea pe care a desfă­șu­rat-o pînă acum în universitate. „M-am gîn­dit că aș putea fi o posibilitate pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală. Contracandidatul meu, de asemenea, este un cadru didactic valoros și actvitățile noastre sînt cele care, consider eu, că ne reco­man­dă pentru această funcție”, a adău­gat prof. univ. dr. Liliana Verestiuc.

Desfășurarea concursului va avea loc pe 27 aprilie, iar afișarea re­zul­ta­telor în ziua următoare, pe 28 apri­lie.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top