Harta lecțiilor scurte de medicină
Academia de gardă 20 martie 2013 Niciun comentariu la Harta lecțiilor scurte de medicină 13Societatea Studenților Mediciniști din Iași (SSMI), în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) din Iași, coordonează în perioada 11– 14 aprilie a X-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Mediciniști, Congressis 2013. „În cadrul acestui eveniment vor fi organizate o serie de workshop-uri și conferințe susținute de profesori din țară, dar și din străinătate”, a declarat Andreea Vranescu, președintele SSMI.
Aceasta a mai adăugat că în cadrul congresului vor exista, de asemenea, sesiuni de prezentare de lucrări științifice realizate de studenți, pe teme din diverse domenii de studiu. „Anul acesta s-au împărțit în chirurgie generală, plastică, vasculară, endocrinologie, neonatologie, chirurgie pediatrică, oftalmologie, pediatrie, ORL, chirurgie toracică, cardio-vasculară, farmacologie, bioetică și deontologie medicală”, a precizat Andreea Vranescu.
Printre invitații celei de-a X-a ediții se numără dr. Rolland Rosniatowski, șef al Departamentului de Chirurgie de la Spitalul „St. Elisabeth” din Germania și prof. univ. dr. Ilker Yazici, chirurg plastician din Turcia. „În premieră vom organiza o conferință în direct cu dr. Adrian Lobontiu, șeful companiei Endogastric Solutions, specializat pe chirurgie robotică. Acesta se află în California și va susține conferința prin intermediul unei camere video și a ecranelor amplasate în sala în care se va ține prelegerea”, a adăugat Andreea Vranescu. De asemenea, din țară și-a mai anunțat prezența conf. univ. dr. Silviu Morar, decanul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, care va susține o conferință pe tema eticii și deontologiei medicale.
Deschiderea evenimentelor din cadrul Congressis 2013 va avea loc pe 11 aprilie, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași, urmată apoi de restul manifestărilor, care vor fi găzduite de UMF. „Vom aloca cîte două ore pentru fiecare conferință și șase minute pentru prezentările științifice ale studenților, iar la final juriul va putea pune întrebări realizatorilor”, a menționat Andreea Vranescu.
Lucrările au putut fi înscrise pînă pe 17 martie, iar lista cu participanții acceptați va fi publicată pe 24 martie, pe site-ul dedicat evenimentului. Anul trecut, la Congressis 2012 s-au înscris peste 700 de participanți.
Paul ANDRICI
Adaugă un comentariu