Iașul se vindecă prin hipnoză
Academia de gardă 28 martie 2011 Niciun comentariu la Iașul se vindecă prin hipnoză 1Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași se pot înscrie, pînă pe data de 31 martie, la o serie workshop-uri și dezbateri despre hipnoză.
Pentru participarea la evenimentele organizate de către Asociația Română de Hipnoză, întrunite sub denumirea „Integrare și diversitate în psihoterapia ericksoniană”, studenții trebuie să achite o taxă mai mică decît restul celor înscriși, care trebuie să plătească 400 de lei, și anume de 60. „Am făcut această reducere pentru studenți și i-am implicat, de asemenea, în organizare, pentru că este important să stimulăm interesul viitorilor medici”, a declarat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației a UAIC și membru al comitetului științific al conferinței.
Între 5 și 7 mai, la Motel Bucium din Iași, studenții înscriși își vor prezenta lucrările științifice sau vor asista la workshopuri susținute de invitați precum Peter Hawkins, președinte al Institutului European de Psihoterapie Integrativă, care va vorbi despre „Este transa elefantul din încăpere?” sau Shaun Brookhouse, de la Academia de Arte și Științe Terapeutice din Marea Britanie, care va trata „Valoarea metaforei în practica hipnopsihoterapeutică”. Și profesorii români vor susține dezbateri, prof. univ. dr. Ion Dafinoiu discutînd cu invitații și cu publicul despre „Abordarea problemelor sexuale prin psihoterapie”.
Spre deosebire de ceilalți ani, cea de a patra ediție a Conferinței Internaționale de Hipnoză își propune să înlăture miturile legate de transă, abordînd două teme inedite pe parcursul celor trei zile: „Transa în starea de veghe” și „Hipnoză fără transă”. „Pacienții își pun adesea probleme fundamentale: «cine sînt?», «care este rostul meu?», iar pastilele nu dau răspunsuri la întrebări. Din acest motiv trebuie îmbinate farmaco-terapia și psihoterapia. Transa hipnotică este un tip de relație terapeutică, are la bază încrederea, investiția primită de la pacient”, a completat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu.
Studenții care își vor prezenta lucrările științfice vor primi 10 credite din partea Colegiului Psihologilor sau Colegiului Medicilor. Tot 10 vor primi și participanții la workshopuri, în timp ce organizatorii și spectatorii vor primi 12, respectiv 5 credite.
Elena GHERASIM
Ramona BALABAN
Adaugă un comentariu