Metodologia admiterii viitoare la Medicină a fost finalizată

Academia de gardă Niciun comentariu la Metodologia admiterii viitoare la Medicină a fost finalizată 13
Metodologia admiterii viitoare la Medicină a fost finalizată

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) a publicat vineri, 30 octombrie, mo­di­fi­cările finale din metodologia admite­rii pentru anul universitar 2016-2017. Aces­te decizii de schimbare a meto­do­lo­gi­ei au fost luate de către Consiliul de Ad­mi­nistrație și Senatul UMF ca urmare a creșterii competiției la toate facul­tă­ți­le din cadrul instituției de învățămînt superior și avînd în vedere instaura­rea unei metode mai bune de selecție a vii­torilor studenți. „În acest scop, am con­sultat studenți ai universității noastre, cadre didactice din Comisia de Admi­tere, directori și profesori de biologie, fizică și chimie din liceele din Iași și din Moldova care ne trimit un număr semnificativ de studenți în fiecare an”, au precizat reprezentanții Consiliu­lui de Administrație.

Schimbările metodologiei au fost de­cise în cadrul a două ședințe. Dacă primele hotărîri au vizat liniile de învățămînt cu 360 de credite, în cea de-a doua ședință s-au decis mo­di­fi­cările care vor viza celelalte linii de în­vă­țămînt, cu 240 și 180 de credite, anu­me: Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, Nutriție și Dietetică și Teh­ni­că Dentară. Pentru a fi studenți ai unei specializări din cele cinci numite, elevii vor trebui să susțină, la fel ca și pînă acum, o teză scrisă la biologie sau chimie, la alegere, cu o durată de trei ore și cu o pondere a întrebărilor la prima vedere, din anul următor, de 50%.

O altă schimbare adusă admiterii este una aplicată și pentru liniile de învățămînt cu 360 de credite, respectiv renunțarea la importanța notei de la bacalaureat și scăderea acesteia pînă la 10% din media finală.

Cărțile de teste vor fi publicate în cursul lunii decembrie și metodologia de concurs va fi afișată conform Legii Edu­cației, cu minim șase luni înainte.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top