Poliția mecanică în acțiune
Fă un stop cadru 23 martie 2014 Niciun comentariu la Poliția mecanică în acțiune 8Titlu: „Robocop”
Regizor: Jose Padilha
An: 2014
Actori: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton
Gen: Acțiune, Sci-fi
În 1987, cînd a apărut primul film din seria „Robocop”, publicul a fost fascinat atît de efectele speciale cît și de scenele de acțiune, care se pretau poveștii. Viitorul este unul sumbru, plin de ticăloși și criminali, iar justiția este depășită de situație. Astfel este creat un justițiar fără emoții, un polițist pe jumătate om, jumătate mașină. Acesta este, pe scurt, originalul „Robocop”.
În 2014 a apărut în cinematografe un remake (nr. o reimaginare a unui produs mai vechi) a lui „Robocop”, care încearcă tot în contextul unei lumi coorporatiste și plină de ticăloși să transforme un polițist rănit într-un cyborg milităresc. Alex Murphy, protagonistul, la fel ca în filmul original este un ofițer ce își iubește familia. În urma unui presupus accident ce-i paralizează tot corpul, el este salvat doar cu ajutorul tehnologiei moderne. Compania OmniCorp produce drone și roboți care mențin pacea în țări afectate de războaie, însă poporul american nu dorește ca astfel de forțe de ordine să se plimbe prin cartierele lor. Pentru a le cîștiga încrederea, conducerea firmei îl alege pe Murphy drept un prim prototip și mascotă pentru noul proiect de cyborgi polițiști care să slujească justiția în Detroit, un oraș plin de corupție.
Varianta din 2014 a „Robocop” se joacă foarte mult cu probleme moderne ale guvernului american.
Spre deosebire de originalul „Robocop”, remake-ul se joacă foarte mult cu probleme moderne ale guvernului american, precum relațiile externe și mai nou cu drone, roboți controlați de la distanță. Diferit este și personajul lui Alex Murphy care în 1987 era prezentat doar ca o mașină a cărui program nu funcționa cum trebuie din cauza emoțiilor umane și a memoriilor păstrate de polițist, deși în mod normal acestea trebuiau să fie șterse. Versiunea din 2014 încă păstrează cîteva lucruri, precum faptul că noul corp este mai degrabă o proteză decît o transformare într-un robot. Din păcate, însă, filmul nu folosește această șansă pentru a crea propriul său Robocop, unul care să difere de primul. Pelicula pare să-și amintească deodată că originalul din 1987 era despre un robot ce-și recapătă umanitatea și încearcă s-o imite introducînd în poveste o eroare ce-l transformă pe Murphy într-o unealtă care nu gîndește asemenea unei persoane.
Remake-ul „Robocop”, pe lîngă unele scene de acțiune bine făcute încearcă prea mult să semene cu originalul, deși la început și-a construit o lume diferită, cu alte reguli și conflicte, care nu se potrivesc în povestea filmului „Robocop” din 1987.
Adaugă un comentariu