Rețeta succesului
Opinia de la centru 16 iunie 2010 Niciun comentariu la Rețeta succesului 0Toată viața mi-am dorit să fiu atentă și drăguță. N-am avut niciodată probleme cu concentrarea dar nici prea antipatică n-am fost. Cu toate acestea, n-am știut niciodată cum să dau șpagă. Nu m-a învățat nimeni la timpul potrivit și acum sînt o cauză pierdută. Nu mă prind la evidenta cerință care se manifestă fie printr-o crasă lipsă de bun simț fie printr-o bunăvoință ieșită din comun. Cînd bunica mea era grav bolnavă și au dus-o acum mulți ani la Spitalul Fundeni am primit prima lecție. „Cînd am ajuns nu se uita la mine. Dar am fost și eu draguță”, mi-a povestit apoi.
Dacă ea știa să fie draguță de ce nu e asta o calitate ereditară? Mi-am amintit cît e de important să fii drăguț acum cîteva zile cînd un prieten mi-a povestit cît de sensibile sînt și farmacistele la această trăsătură. Mai ales cînd vrei să iei un antibiotic fără rețetă. „Mă doare tare măseaua, vă rog dați-mi medicamentul. Vă rog”. „Nu”, vine răspunsul. „Haideți că o să fiu draguț”, a fost replica ce a înmuiat picioarele femeii îmbrăcate în alb.
Atent ești la doctor. E musai să fii așa, chiar dacă nu folosești așa vorbele astea. Nici la capitolul ăsta nu stau bine. Mereu pun pe altcineva să îndese în buzunar cîteva sute de mii, dintr-alea vechi. Nici la replicile primite de la asistente precum „cu mine ați terminat. Poate mai aveți treabă cu domnul doctor…”, nu mă prind. Dar poate că mai am o șansă. Măcar cu polițiștii. Niște amici m-au învățat cum se face. I-a prins Poliția întorcînd mașina pe linie continuă și nu știau cum să îi strecoare amicului în uniformă taxa pentru a pleca cu punctele intacte acasă.
Așa că au pus banii într-o pungă în care erau covrigi cu care l-au tot îmbiat pe polițist de mai multe ori. Enervat la culme de atitudinea nebunilor care îi băgau covrigii sub nas, polițistul s-a gîndit să facă o faptă bună și i-a lăsat să plece. Salvamarilor care v-au prins înotînd după geamandura a-ți încercat să le dosiți ceva biștari? Ei bine, cel mai potrivit atunci cînd vă strîngeți mîna. Dacă totuși ați uitat să puneți banii în mîna cu care dați noroc, mai bine renunțați să-i întindeți cu celălaltă mînă. E cam rușinos, vă vede o plajă întreagă.
Eu și cu prietenii mei nu sîntem nici draguți nici atenți. Și poate că noi am putea da tonul normalității. Problema este că s-ar putea să murim de foame pînă atunci.
Andreea ARCHIP
Adaugă un comentariu