Destinul tras pe sfoară
Pastila de după 28 februarie 2016 Niciun comentariu la Destinul tras pe sfoară 15Luminile i se lipesc de corp ca un costum croit special pentru el și toți ochișorii sclipesc datorită lui. Ba chiar a reușit să îi creeze un zîmbet fetiței cu rochiță roșie și buline albe. S-ar hrăni cu aplauzele lor, ar vrea să le adune pe toate și să le dea drumul cînd e singur ca să îi umple golul din suflet. Însă niciodată nu le poate prinde. Întinde mîinile, dar de sus îl smuncește cineva, îl face să tremure și îl ridică ca pe un înger sedat. Știe că va fi înfășurat în sfori și aruncat înapoi în cutia veche și neagră.
Dacă ar avea lacrimi, le-ar da drumul să curgă șiroaie ca să vadă lumea povestea lui cea adevărată. După ce „maestrul păpușar” îl coboară din sfori pe scenă și îl lasă să își facă numărul, îl răsucește între ele și îl aruncă în cutie pentru următorul spectacol.
El nu are pe scenă decît momentul. Însă uneori simte cum se încurcă ațele între degetele slinoase și grase ale maestrului și nu i se pare cinstit. Bătrînul păpușar l-a creat pentru bani. Se plimbă prin orașe cu păpușa „Bobo” și oferă spectacole. E celebru și toți copii îl așteaptă. Dar nu pe bătrîn, ci pe păpușă. Dar el, papițoiul manevrat de un moș cu barbă, el e cel care cîștigă zîmbetele. El are puterea de a crea fericire, pe el îl iubesc copiii și îl aplaudă. Bobo cel slab și încîlcit în ațe îi adună pe toți pentru a face acte de caritate sau pentru a le aduce un gram de speranță. A aflat că oamenii, mici sau mari, găsesc putere în lucrurile mai slabe ca ei.
Acum se gîndește dacă nu cumva publicul se simte bine în prezența lui pentru că nu este la fel de puternic ca el. Dar îl liniștesc zîmbetele copiilor și naivitatea oamenilor care îi împiedică să vadă cine le trage și lor sforile.
Adaugă un comentariu