Din deșertul pensiilor
Pastila de după 18 noiembrie 2014 Niciun comentariu la Din deșertul pensiilor 3
Toți s-au concentrat în ultima perioada pe alegeri. S-au făcut tot felul de campanii pentru a încuraja tinerii să iasă la vot, iar cei de vîrsta mijlocie și pensionarii știau deja pe cine vor alege. Candidații au fost chemați pe la televiziuni, dar nu atît ca să își expună ideile și propunerile pentru viitorul țării, cît pentru a face circ.
Victor Ponta, președintele care unește, renunțase la tradiționalele găleți cu ulei și făină și începuse să trimită mesaje prin care ne cheamă la vot fiindcă „Trebuie să oprim regimul Iohannis/Băsescu!”. În loc să se fi concentrat strict pe campania lui cu afișe și discursuri despre motivul pentru care să îl votăm, începuse să arunce în candidații de care se simțea amenințat și să întoarcă lumea împotriva lor precum conducătorul unei revolte. Însă, în toată campania, prea puțin am auzit despre viitorul României. Doar aceleași promisiuni de cînd mă știu. Dacă toți cei care au fost la putere s-ar fi ținut de cuvînt, promisiunile care ni se tot fac nu ar fi fost aceleași de 20 de ani.
Eu încă mai cred într-o Românie utopică și sper că pînă în 2030 măcar jumătate din ea va fi reală. O Românie în care democrația nu va mai fi doar cu numele, în care politicienilor chiar să le pese de popor și reformele luate să fie în interesul tuturor, nu doar al lor.
Însă realitatea actuală mă face să văd în viitor, dincolo de speranțele mele, o țară din care tinerii pleacă, din cauza faptului că nu li se pot asigura condițiile demne de trai sau din comoditatea de a schimba ceva. Și care se vor reîntoarce poate doar să își tîrîie bătrînețile acasă, sătul de străini.
O țară a oamenilor triști, obosiți și stresați, nemulțimiți de sistem, dar prea lași și nepăsători ca să schimbe ceva. Cam așa se va transforma România în 2030 dacă se va continua cu lipsa de atitudine.
Adaugă un comentariu