Imagini ciobite de tine
Pastila de după 15 mai 2016 Niciun comentariu la Imagini ciobite de tine 19Am avut întotdeauna fobia de a pleca foarte mult timp departe de casă. Îmi amintesc că în prima lună de facultate dezvoltasem chiar o mică depresie, fiindcă m-am trezit livrată frumos, împreună cu două geamantane greoaie, la capătul peronului ieșean. Am conștientizat atunci că aripa călduroasă de rîndunică a mamei tocmai se ridicase de pe creștetul meu și că ea se transformase într-o pasăre nemiloasă care mi-a făcut vînt din cuib.
După ce am înghițit dureros vreo două-trei suspine, ce n-au impresionat însă pe nimeni, mi-am luat în spate bagajul, care era mai mult emoțional, și am colindat străzile înguste din jurul cartierului meu. Am cunoscut treptat tot soiul de colțisoare și mi-am creat cumva în ele noi rădăcini, pentru că eram deja pe cont propriu și trebuia să încep să înmuguresc sau măcar să scot cîteva ramuri.
De la dezamăgire am trecut cu pași alerți, de parcă aș fi fost alergată de niște cîini nervoși, la o detașare care mă făcuse să cred că devin cumva mai puțin umană. Începusem să mă feresc de drumul spre casă și de fiecare dată cînd mă sinchiseam să ajung totuși, de dorul părinților mei, simțeam că mă sufoc cu fiecare pas făcut peste pragul camerei mele. Rozul călduros de prințesă, lucrat cu atîta grijă de tata pe pereții camerei, îmi dădea acum cel mai apăsător sentiment de răceală. Dacă n-ar fi păstrat încă periuța mea de dinți în baie și jucărioarele mele în aceeași ordine deplină, aș fi putut jura că m-au abandonat de tot și că în lipsa mea transformă dormitorul într-o cameră frigorifică.
În timp, frica a încetat să mă mai devoreze, sentimentele mele vădit contradictorii s-au armonizat, iar eu am început să redevin același pici vesel de dinaintea plecării. La întrebarea „pe cine mai găsim acasă?”, răspunsul nu-i prea complicat: pe tine, întreg. n
Adaugă un comentariu