Nisipul care-a înghițit eroi
Pastila de după 23 februarie 2014 Niciun comentariu la Nisipul care-a înghițit eroi 3În deșert, aerul care parcă pîlpîie și face totul în jur să se unduiască naște dezorientare, vlăguiește și secătuiește de puteri și pe cel mai lucid observator. Însă pentru ei, viața își înfige picioarele cioturoase în nisipurile mișcătoare și în valuri care le clatină mereu barca, însă nu reușesc nicicum să îi întoarcă cu picioarele în sus. Le spunem „sportivi de performanță” undeva în jurul vîrstei de 20 – 30 de ani, „simboluri ale sportului românesc” după 30 de ani cînd deja își părăsesc domeniul de activitate și „eroi naționali” după moarte sau, cu puțin noroc, atunci cînd își numără anii care le-au mai rămas ca să-și recupereze o copilărie pe care au îngropat-o în pasiune.
Și deși sintagma „că așa-i în tenis”, rostită într-un sketch de actorul Toma Caragiu face referire la un sport de performanță, sugerînd faptul că acțiunile nu au tocmai rezultatul dorit, expresia nu îi ghidează pe sportivi. Nu îi plafonează, nu îi opresc la un nivel și nici nu reușește să îi facă să se conformeze cu eșecul. Expresia rămîne să o mai folosim noi, cei care deși ne-am trăit copilăria și nu ne-am ascuns jucăriile printre orele de antrenament și impulsurile părinților, ne credem scufundați cu picioarele în aceleași nisipuri mișcătoare.
Nu sîntem în deșert și nici sportivii nu sînt, dar poartă cu ei mereu o clepsidră. Acea clepsidră ascunde o mînă de nisip care se scurge și care spune de fapt o poveste.
Adaugă un comentariu