Oracol la 22 de ani
Pastila de după 9 iunie 2010 Niciun comentariu la Oracol la 22 de ani 1De Ioana știu că-i plecată în Belgia și a reușit să se angajeze acolo. Despre Claudiu am aflat că ultima oară a fost foarte supărat pentru că nu a reușit să-și dea ultimele examene, iar Andrei are niște gusturi muzicale foarte bune. De fapt, despre fix 345 de prieteni pot să știu în orice clipă, cîte ceva. Nici nu trebuie ca ei să-mi fie alături, să-mi răspundă la telefon sau la salut. Îi găsesc mereu, așa cum îi știu eu, pe Facebook.
Tot aici am aflat cum arată mîna (respectiv chipul) celui care a scris articolul citit cu o seară înainte sau ce urmează să apară în ziarul de mîine. Sînt conectat, nici nu încape discuție! Și cred că trece dincolo de curiozitatea pe care o am atît eu, cît și ceilalți. Toate rețelele de socializare fac în locul nostru ceea ce nouă nu ne-a plăcut niciodată să recunoaștem: ne dă atenția de care avem nevoie și le arată și celorlați că sîntem aici.
Cred că cel mai frustrant lucru este să știi că ai fost uitat. De părinți, prieteni, colegi sau de fosta iubită. Internetul a devenit atunci un înlocuitor aparent perfect pentru a împiedica acest lucru. Platformele de socializare au devenit acel album pe care îl completam la final de an, dîndu-l din mînă în mînă, printre colegi. Aveam cîte o mărturie de la cine vroiam noi, iar printre întrebările copilăroase și desenele cu pixul verde, încercam să punem deoparte ce ne era nouă mai drag.
Atunci cînd ne era dor, scoteam caietul din sertar și ne mai aduceam aminte de ei.
Nu trece o zi fără să intru pe contul meu, probabil sînt dependent. Chiar dacă e greșit acest lucru, îmi place să cred în continuare că astfel nu voi mai uita pe nimeni. Uite, cineva vrea să-mi fie prieten pe Facebook chiar acum. Oraculului din copilărie i s-a mai adăugat o semnătură.
George GURESCU
Adaugă un comentariu