De la brutărie, la primărie

Șah-mat Niciun comentariu la De la brutărie, la primărie 0

Se apropie alegerile. Am trecut de la discuții despre ouă roșii, liniș­te spirituală și reuniunile cu fami­lia, la cele privind traseismul, campa­niile agresive și „pomana electo­rală”. Și chiar dacă Bucureștiul e la sute de kilometri depărtare, nu poa­te să nu ne mire deciziile partidelor politice în ceea ce privește candidații sprijiniți sau propuși pen­tru alegerile generale.

Dacă despre pseudo-vedetele Sânziana Buru­iană și Irinel Columbeanu putem să strîmbăm din nas amuzați, pentru că nu e prima oară cînd așa-zi­se­le personalități mondene vor să-și valorifice popularitatea închi­pu­i­tă, sînt și exemple care ar trebui să ne dea, ca alegători de pretutideni, de gîndit. PDL-ul, spre exemplu, îl sprijină pe Silviu Prigoană, cunos­cut în special prin faptul că deține o firmă importantă de vidanjare în capitală. Și, desigur, prin pre­zen­țe­le de la emisiunile cu format tabloid de la televizor.

Și cum înțelegem nevoia dispe­rată a PDL-ului de capital de ima­gi­ne, trebuie să punem la îndoială judecată mai-marilor din partid. Sînt atît de disperați încît de dragul fon­durilor din interiorul partidului (es­te un fapt cunoscut că Prigoană este un flux de investiții constant) și a unei imagini teribil de șifonate să promoveze la primăria Bu­cu­reș­tiului un om lipsit de orice valoare politică?

Însă nu sînt singurii. Și UNPR-ul, după ce au declarat că s-au le­pă­dat de alianța cu PDL-ul ca de satana, îl propun pe Anghel Ior­dă­nescu. Cu tot respectul pentru ceea ce a făcut Iordănescu pentru fotba­lul din România, perioada pe care a petrecut-o ca senator poate fi de­nu­mită, pe scurt, „stat la căl­du­ri­că”. Nu e nici pe departe omul care să reprezinte capitala unei țări care, ori­cît ne-am alinta, este una care are un potențial fantastic. La toate vizi­tele unor personalități importante în țară, alături de delegația din partea președinției, va sta și primarul Bucu­reștiului. Ar trebui să ne intereseze pe toți cine este omul care con­tro­lea­ză primul oraș al țării.

Desigur, mai sînt și alții care poa­te chiar ar merita un vot. Măcar ei, independenți sau nu, s-au re­ma­r­cat în politică și nu în ciupeli, scan­daluri și comportamente aberante. Nu am vrea ca ceea ce consideră majoritatea vedetă să voteze, tot ma­joritatea, primar. În nici un oraș.

Cătălin HOPULELE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top