Oameni în derivă
Șah-mat 27 aprilie 2010 Niciun comentariu la Oameni în derivă 0Politica este de-a dreptul încîntătoare și nu știu de ce se tot plîng oamenii cînd vine timpul să discute despre parlamentari. Or fi ei și hoți sau nepăsători față de problemele cetățenilor de rînd, însă ei sînt, în primul rînd, confuzi și naivi de-a dreptul. Acum nu sînt ca niște copii rîzgîiați (nu-s atît de inocenți), însă reușesc de fiecare dată să demonstreze că nici eu nu știu ce vor sau ce ne doresc nouă.
De ochii noștri, aleșii au înființat Agenția Națională a Integrității (ANI). Dar, după ce au văzut că inspectorii de acolo sînt mult prea curioși de ce se întîmplă în viața lor, a intervenit (culmea hazardului, sîc!) Curtea Constituțională din România. Se pare că, deodată, cîteva articole sînt contra Legii Fundamentale a țării. Ciuntită, ANI a devenit acum mai degrabă o instituție cu valoare simbolică. Oricît s-ar ruga procurorii de politicieni să le spună averea, tot nu o să-i convingă. Să fim serioși, parcă se simte un déjŕ – vu, după ce același traseu la avut și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Oricum, trebuie să-i scuzăm acum pe politicieni, nici ei nu știau că va arăta ANI în viitor. Aceeași confuzie o întîlnim și în cadrul problemei legate de pensiilor personalului din armată. După ce premierul Emil Boc s-a contrazis cu Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, după ce se preconiza că pensiile vor scădea chiar și cu 80% din suma pe care o iau în momentul de față, Boc a venit în fața presei și a spus că se vor reduce doar din cele care depășesc suma de 3000 de lei. A avut un mic moment de rătăcire.
După ce Amelia Antoniu, prim solista de la Teatrul Național de Operetă, a intrat în comă din cauza unei infecții luate în spital, presa a readus în discuție (a nu știu cîta oară) problema din sistemul de sănătate. Din păcate, este adevărat, dar se pare că domnul Lăzărescu și a lui moarte au devenit deja un clișeu pentru a descrie starea spitalelor. Oricum, ministrul de resort, Cseke Attila, e și el om, se gîndește în continuare la legea anti-fast-food. Se pierde repede.
Și exemple de politicieni confuzi tot mai sînt. Să nu uităm de Corneliu Vadim Tudor, care nici nu mai știe cine-l fură la alegeri. Politica devine din ce în ce mai palpitantă, niciodată nu știi ce legi vor mai fi întoarse. Știți care este și culmea aici? La un moment dat se spunea că Parlamentul ar putea fi cel mai mare mall din lume.
George GURESCU
Adaugă un comentariu